19 COMPANII VOR INVESTI 2 MLD. USD ÎN FĂȘIA PETROLIFERĂ ORINOCO


VOR FI CREATE COMPANII MIXTE PENTRU EXECUTAREA INVESTIȚIILOR PRODUCTIVE

Caracas, 08 Iulie AVN.

Un total de 19 companii mixte vor crea PDVSA și membrii Federației de Artizani, IMM-uri (Fedeindustria), pentru a sprijini dezvoltarea Fășiei Petrolifere a Fluviului Orinoco Hugo Chávez Frías, cea mai mare rezervă de hidrocarburi din lume localizată în estul țării.

Acest număr de companii este derivat din acordul semnat de compania petrolieră de stat și gruparea industrială în cadrul Expo Expo Anzoátegui Putere Productivă 2015, care se va desfășura pe parcursul acestei săptămâni în Lechería, în estul țării, a precizat miercurea aceasta Directorul Național al Fedeindustria pentru Fășia Petrolieră Orinoco, José Jesús Fermín, în cadrul declarațiilor oferite Companiei de Televiziune Venezuelene de la Târgul Productiv.

A explicat că dintre cele 19 companii mixte, 14 produc materiale necesare în cadrul Fășiei, precum țevi, coturi, fitile, flanșe de ulei și spițe, și cinci vor presta servicii în depozite, printre car se numără: foraj dirijat, cheie hidraulice, control nisip

Ca parte a Expo Anzoátegui, marțea aceasta a avut loc Forumul Nos fajamos por Venezuela, la care a participat și președintele PDVSA, Eulogio Del Pino, împreună cu autoritățile grupării, pentru a aborda termenii de dezvoltare ai fășiei ”și, mai ales, mecanismele la care lucrăm împreună cu PDVSA pentru sporirea creării asociațiilor cooperative, industriile mici și mijlocii în cadrul dezvoltării petroliere”.

De asemenea, au discutat cu privire la modalitatea de promovare a bunurilor necesare în fășie fabricate în țară și substituirea importurilor.

“Avem ceva timp de când lucrăm împreună cu Ministerul Comerțului la această temă (…) Și s-a înregistrat un efort productiv pentru sporirea exporturilor non-tradiționale”, a punctat Fermín.

Pe parcursul forumului, președintele PDVSA a subliniat compromisul companiei de stat în includerea în proiectele sale petroliere, industriale și gazeifere IMM-urile venezuelene.

“Acum există oportunități”, a afirmat în timpul alocuțiunii sale, și a semnalat faptul că firmele mixte instalate în FPO ajută la impulsionarea obiectivului de a produce 4 milioane de barili de petrol pe zi în 2019.

Această regiune petroliferă de 55.000 km2 se află în zona de sud a statelor  Guárico, Anzoátegui și Monagas.

Expo Anzoátegui are ca obiectiv să arate potențialul productiv al entității orientale. Aceasta se desfășoară începând de luni 6 iulie și a luat sfârșit joi, 09 iulie. A inclus chiar și mese de lucru cu oameni de afaceri și antreprenori pentru a optimiza capacitatea productivă și a evidenția puterea de comercializare internă și externă a țării.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets