700.000 de copii fac parte din Sistemul de Orchestre


Caracas, 19 aprilie 2015 (AVN).

În această duminică, Președintele Republicii, Nicolás Maduro, a anunțat că deja sunt înscriși 700.000 de copii și tineri în Sistemul Național de Orchestre și Coruri pentru Tinerii și Copii din Venezuela, cunoscut sub numele de Sistemul, program înființat acum 40 de ani de maestrul venezuelean José Antonio Abreu.

„Maestrul – făcând referire la Abreu – ne-a propus acum mai puțin de un an să creștem și să extindem orchestra în țară până la un milion înscriși. Ne îndreptăm către un milion, acesta este ținta, cred că vom depăși un milion”, a spus Șeful Statului.

Este un act de inaugurare al unui spațiu sportiv și cultural, Liderul Național a dăruit instrumente cum ar fi: patru mandoline și chitare copiilor acestui program muzical cu vârste cuprinse între șapte și unsprezece ani.

Șeful Statului și-a exprimat mulțumirea maestrului José Antonio Abreu pentru înființarea unuia din cele mai importante proiecte culturale din Venezuela, recunoscut la scară mondială.

„Îi transmitem un salut cu multă dragoste maestrului José Antonio Abreu. Trăiască maestrul Abreu. El a crezut în Sistem, l-a construit și pentru aceasta îi mulțumim”, a spus Președintele, în același timp în care a subliniat lucrarea profesorilor, directorilor și personalului administrativ al acestui program educativ.

orchestre_copii

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets