9.249 de cetățeni și-au depus candidaturile la alegerile locale din Venezuela

9.249 de cetățeni și-au depus candidaturile la alegerile locale din Venezuela


Caracas, 02 noiembrie 2017 (AVN/Correo del Orinoco)

Președintele Consiliului Național Electoral (CNE), Tibisay Lucena, a informat marți seară că un număr de 9.249 cetățeni au prezentat candidaturile pentru alegerile municipale, programate pentru luna decembrie a acestui an.

A indicat că formalizarea candidaturii, care trebuie să se facă cu măsurile de precauție necesare în fața consiliilor electorale municipale, a fost efectuată de 3517 persoane, fapt pentru care a chemat partidele politice, grupurile de alegători și cetățenii care, din proprie inițiativă, prezintă candidaturi pentru a se conforma cu acest pas prevăzut în program, și care culminează joi, 2 noiembrie.

Lucena a menționat că, pentru acest nou eveniment cultural, numărul 23 care se desfășoară în ultimii 18 ani în Venezuela, 82% din organizațiile politice naționale existente în țară (în total 22) și-au prezentat autorizații și au înregistrat candidații în Sistemul de Aplicații Automatizate.

În cazul celor 66 de organizații politice de natură regională, 84% au făcut ceea ce trebuia, și prezintă în fața comisiilor regionale cerințele pentru formalizarea candidaturilor lor.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets