A XV-a Comisie la Nivel Înalt China-Venezuela s-a desfășurat cu succes


comisieV_ChCaracas, 13 februarie 2017 (MPPRE)

A XV-a Comisie Mixtă la Nivel Înalt China-Venezuela s-a încheiat luni cu rezultate de succes, a subliniat Vicepreședintele pentru Planificare și șef al acestei instanțe bilaterale pentru America de Sud, Ricardo Menendez.

De la Teatrul Teresa Carreño, în Caracas, Menendez a declarat că întâlnirea a îndeplinit o agendă de opt subcomisii strategice, care au fost articulate în ultimul trimestrul din 2016, pentru a lucra în detaliu la fiecare dintre temele încredințate de către președinții Republicii Bolivariene Venezuela, și Republicii Populare China, Nicolas Maduro și Xi Jinping.

În acest context, a explicat că întâlnirea a dus la semnarea a 22 de acorduri în cadrul celor 790 de proiecte pe care Comisia Mixtă la Nivel Înalt China-Venezuela o dezvoltă, în beneficiul ambelor popoare.
În acest sens, acesta a evidențiat două parteneriate pentru investiții directe în Venezuela, a unor linii de producție noi: una pentru utilaje de mare tonaj pentru construcțiile lucrărilor publice, și alta de transport de marfă în vederea consolidării capacității logistice.

A subliniat, de asemenea, importanța acestor acorduri pentru a impulsiona cele 15 motoare productive ale Agendei Economice Bolivariene.

Cooperare extinsă

La rândul său, Vicepreședintele Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă (CNDR), Ning Jizhe, a declarat că Comisia Mixtă de Înalt Nivel China-Venezuela este un mecanism important pentru coordonarea cooperării între ambele țări, unde, în ultimii ani, companiile și instituțiile financiare s-au extins în diverse domenii.
În acest sens, acesta a spus că ambele părți au făcut investiții comune pentru instalarea fabricilor de telefoane, computere și vehicule, printre altele.

În materie de știință și tehnologie, a subliniat contribuția gigantului asiatic în lansarea de sateliți din Venezuela, precum și în construirea în comun a unui cablu optic submarin.

“China și Venezuela sunt parteneri strategici integrali, împărtășim aceleași sarcini de dezvoltare. Promovăm alte forme de cooperare financiară și comercială în beneficiul Venezuelei “, a declarat Ning Jizhe.

Cele 22 de acorduri aprobate prevăd cooperarea în materie de locuințe, petrol, minerit, industrie, tehnologie și producție.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets