Acțiunile opoziției evidențiază disprețul față de instituțiile democratice


Vicente_RangelCaracas, 25 iunie 2017 (RNV)

Odată cu respingerea opoziției față de realizarea alegerilor pentru formarea Adunării Naționale Constituante și pretențiile acestora de a activa o grevă generală în țară, se demonstrează disprețul pe care îl are acest sector politic față de instituțiile democratice ale țării, a declarat duminică jurnalistul și analistul politic, Jose Vicente Rangel.

„Cu această atitudine, în esență, este aceeași avută în trecut cand s-au abținut, de exemplu, la alegerile parlamentare din 2005, sau la apelul pentru o grevă generală în 2002, care a dus la un eșec colosal. Este prezent disprețul acestui sector pentru instituțiile democratice, precum și norme clare în exercitarea politicii”, a declarat Jose Vicente Rangel în timpul programului transmis de Televen.

El a spus că odată cu disprețul constant arătat de către liderii opoziției venezuelene cu privire la politicile care nu răspund intereselor acestora, se menține un regres, deoarece se agață de strategiile care domină persistența erorilor.

El a menționat ca fiind contradictoriu faptul că încurajează o rebeliune în stradă-din luna aprilie, lucru care a lăsat mai mult de 70 de morți și peste 1300 de răniți-pentru a cere „o soluție electorală în Venezuela”, și că refuză să participe la această expresie populară la fel de importantă ca și Adunarea Constituantă, până în punctul de a planifica împiedicarea realizării procesului programat pentru 30 iulie.

„Pentru a crede că încercarea de a sabota actul civic din 30 iulie cu exercitarea forței, lansând asupra secțiilor de votare protestatarii lor, înseamnă să crezi că chavism-ul nu mai există sau nu are capacitatea de a reacționa, sau că Forțele Armate Naționale Bolivariene loiale Constituției și unui Guvern legitim vor permite o astfel de provocare”, a subliniat.

El a adăugat faptul că, pentru a preveni astfel de acțiuni, pe care le-a calificat ca fiind o aventură nebună a politicii, cetățenii trebuie să rămână atenți la viitoarele evenimente pe care cei din opoziție vor să le genereze pe străzi cu privire la procesul electoral.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets