Acum zece ani a luat naștere Misiunea Milagro, odată cu ”Compromisul Sandino”


Caracas, 21 august 2014 (SIBCI)

La data de 21 august 2005, președintele de atunci al Republicii Bolivariene Venezuela, Hugo Chavez, și fostul președinte al Cubei, Fidel Castro, au semnat ”Compromisul Sandino”, cu obiectivul de a consolida integrarea, precum și de a presta servicii oftalmologice gratuite și rapide întregii Americi Latine.

În acest sens, Operațiunea Milagro, inițiată în Venezuela de Revoluția Bolivariană în anul 2004, s-a transformat în Misiunea Milagro. Comandantul Chavez a semnat acest acord pentru a ajuta milioane de persoane să își recupereze vederea, prin operații chirurgicale și tratamente complet gratuite.

Propunerea se adresează unui număr de aproximativ 600 de mii de pacienți pe an în centre spitaliere din Cuba și Venezuela cu intenția asumată de a deschide un drum integrării pentru popoarele regiunii și asigurându-le atât vederea, cât și viața latinoamericanilor și caraibienilor.

Vicepreședintele Venezuelei, Jorge Arreaza, a evidențiat compromisiul liderului maxim al Revoluției Bolivariene, care era ”cu toate popoarele”, motiv pentru care misiunea a realizat de la implementarea sa mai mult de un milion de operații oftalmologice gratuite de care a beneficiat populația venezueleană, dar și cea din Guatemala, Chile. Puerto Rico, Paraguay, Costa Rica, Nicaragua, Republica Dominicană, Uruguay, Argentina, Cuba, Belice și El Salvador.

Zilele trecute au ajuns în Venezuela 77 de pacienți din El Salvador, majoritatea adulți majori, pentru a beneficia de serviciile acestei misiuni.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets