Adunarea Națională Constituantă împlinește o lună de acțiuni pentru relansarea păcii și a stabilității economice

Adunarea Națională Constituantă împlinește o lună de acțiuni pentru relansarea păcii și a stabilității economice


ad_constCaracas, 04 septembrie 2017 (AVN)

Rectificarea, generarea și revigorarea politicilor de acțiune care permit soluționarea eficientă a principalelor cerințe ale poporului venezuelean este esența Adunării Naționale Constituante (ANC), care luni, 04 septembrie, împlinește o lună în exercitarea democratică a funcțiilor sale prin decizia Puterii Originale.

Odată cu instalarea sa, pe 4 august, ANC a început să îndeplinească cererile populației. Prima acțiune a fost îndepărtarea procurorului de atunci, Luisa Ortega Diaz, pentru implicarea sa într-o rețea de extorcare a Ministerului Public (MP), împreună cu soțul său, German Ferrer, și inacțiunea sa în actele teroriste desfășurate de opoziție.

Pentru a avansa în restaurarea păcii, s-a înființat Comisia pentru Adevăr, Justiție, Pace și Liniște Publică, pentru a determina responsabilitățile politice și morale ale autorilor violențelor politice din 1999 până în prezent, și se dezbate proiectul de Lege Constituțională Împotriva Urii, Intoleranței și Coexistenței Pașnice, supus consultării publice.

De unul dintre cele mai mari strigăte ale poporului-stabilitatea în producție, veniturile și prețurile-se ocupă Comisia pentru Economie Diversificată și Productivă, care dezvoltă strategii pentru a conduce țara către un sistem post petrolier care să permită consolidarea producției naționale prin parteneriate internaționale cu țări din lumea multipolară.

În plus, s-a aprobat un decret de convocare la dialogul Constitutiv pentru economia diversificată, sarcină pentru care au fost stabilite 5 linii de investigație: Înlocuirea Petrolului ca Sursă de Energie; Rezervele Petroliere din Venezuela; Rezerva Energetică a Statelor Unite ale Americii; Fonduri de Investiții care Influențează Dezvoltarea Industriei Petroliere Mondiale și Partidele Laboratoare versus Statul Națiunii.

În ceea ce privește funcționarea Statului, au fost aprobate normele de coexistență cu Puterile Constituite. Dintre acestea, patru au recunoscut caracterul plenipotențiar al ANC: puterea Executivă, Electorală, Cetățenească și Judiciară, în timp ce puterea Legislativă-care este în dispreț-a fost chemată să reia canalul constituțional.

Scris de AVN
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets