AEC se bazează pe creșterea destinațiilor sustenabile

AEC se bazează pe creșterea destinațiilor sustenabile


aecPorlamar, 12 iulie 2017 (Presa Mintur)

Capacitarea, formarea tehnică și turismul comunitar au fost câteva dintre temele abordate de membrii Asociației Statelor din Caraibe (AEC) la cea de-a XXVIII-a Reuniune a Comitetului Special de Turism Sustenabil care a avut loc în Insula Margarita, Venezuela, pe 10 și 11 iulie. În timpul întâlnirii, participanții și-au exprimat angajamentul de a consolida zonele de interes turistic. Directorul organizației pentruTurism Sustenabil, Julio Orozco, a aplaudat și a mulțumit delegației venezuelene pentru organizarea evenimentului.

„Țările au un rezultat foarte pozitiv pentru practicile și dezvoltarea unui turism comunitar mai bun. Aceste două zile ne mulțumesc pentru a continua promovarea acestei activități turistice. Sarcina noastră este de a întări angajamentul țărilor membre pentru a reuși consolidarea destinațiilor sustenabile din regiune”, a spus.

Pe parcursul acestor zile, Venezuela a demonstrat țărilor caraibiene că are toate resursele naturale, culturale, patrimoniale și gastronomice pentru a se poziționa ca o țară cu destinații multiple și diverse. De asemenea, s-au evidențiat cu programele de formare și integrare care au fost atinse între comunitate, întreprinderi private și guvernul național.

La rândul său, secretarul general al AEC, June Soomer, a spus că „unul dintre lucrurile care se discută la această reuniune, este faptul că organizația este angajată cu popoarele pentru a dezvolta regiunea și a merge mai departe. În zilele în care am fost aici, am văzut multe și am împărtășit multe cu oamenii, experiențe care pot fi împărtășite cu oameni din alte părți ale lumii”. De asemenea, el a mulțumit Guvernului Venezuelei pentru ospitalitatea și atenția țărilor participante.

Ministrul venezuelean al Turismului, Marleny Contreras, a explicat faptul că turismul sustenabil joacă un rol major în strategiile industriei turismului, adăugând faptul că Asociația Statelor din Caraibe este un mare exemplu de integrare, cooperare și întâlnire pentru a atinge scopurile și obiectivele comune. În același timp, a mulțumit pentru asistența delegațiilor celor 12 țări membre ale acestei organizații.

Asociația Statelor din Caraibe (AEC) este o organizație interguvernamentală înființată pe 24 iulie 1994. Scopul său este de a consolida cooperarea dintre țările membre, pentru a construi și a întări legăturile sociale, economice și istorice. Această organizație lucrează în strânsă legătură cu Zona Sustenabilă a Marelui Caraibe, care încurajează și promovează propunerile, care în domeniul sustenabil sunt desfășurate de către țările din Marele Caraibe.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets