Agenda internațională puchistă dorea să justifice o revoltă militară


puciCaracas, 25 iunie 2017 (RNV)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a subliniat duminică faptul că Venezuela a oprit agenda puchistă promovată la nivel internațional de către guvernul Statelor Unite (SUA), prin intermediul Organizației Statelor Americane (OSA) și Organizația Națiunilor Unite (ONU).

A subliniat faptul că, datorită participării Ministrului pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, s-a reușit o victorie răsunătoare la OSA, organizație care a încercat să desfășoare un plan de intervenție, condusă de secretarul general Luis Almagro. În același timp, la Geneva, ambasadoarea Statelor Unite a presat timp de trei zile consecutive Consiliul pentru Drepturile Omului de la ONU, compus din 60 de țări, pentru a fi aprobată o declarație sau rezoluție împotriva guvernului revoluționar, dar a obținut doar un singur vot.

„Imperialismul și aliații săi și-au propus să promoveze o lovitură de stat internațională împotriva Venezuelei, dar în această săptămână am obținut o dublă victorie internațională, la ONU și OSA. Nu au avut puterea noastră și am câștigat”, a declarat președintele. El a precizat că Venezuela face parte din cei 60 de membri, după ce a fost aleasă și realeasă. În același timp, președintele național a declarat că o parte din planul de lovitură de stat a fost de a căuta vărsare de sânge în Venezuela, însoțit de o revoltă militară.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets