Agenda Secretarul General al UNASUR și a foștilor președinți în Caracas

Agenda Secretarul General al UNASUR și a foștilor președinți în Caracas


UNASUR_1Secretarul General al Uniunii Națiunilor Sud-Americane, Ernesto Samper, a anuțat joia trecută că Guvernul președintelui Nicolas Maduro și Masa Unității Democratice au căzut de acord asupra introducerii unei comisii a Vaticanului în procesul de dialog început din luna mai, de către foștii președinți Jose Luis Rodriguez Zapatero al Spaniei; Martin Torrijos al Panama; și Leonel Fernandez al Republicii Dominicane.

”Am găsit consens între părți ca la aceste sarcini pe care vrem să le îndeplinim în vederea facilitării și sprijinul dialogului, să ia parte și Vaticanul. Există un acord comun al acestei solicitări care ne va îmbogăți spiritual și politic”, a declarat Samper în fața Palatului Miraflores, din Caracas, Venezuela.

Secretarul UNASUR a evidențiat că există ”un sentiment majoritar” în rândul venezueleanilor și al lumii pentru a se realiza un dialog între ambele sectoare.

”Există opțiunea polarizării, a sporirii violenței, a intervenței; și opțiunea dialogului, fundamental între venezueleni”.

A adăugat că ”noi nu pretindem să substituim venezuelenii, dorim să facilităm condițiile necesare pentru stabilirea unui dialog între aceștia”.

Samper a asigurat că UNASUR urmărește situația economică venezueleană și lucrează ”la activarea solidară a economiei”.

”Reiterăm disponibilitatea noastră de a ajuta la obținerea succesului acestor programe atât de așteptat de toți venezuelenii”, a adăugat acesta.

Miercurea și joia trecută, Secretarul General al UNASUR și foștii președinți au avut o serie de întrevederi cu diferiți lideri ai guvernului venezuelean și ai Mesei Unității Democratice în Caracas. De asemenea, au discutat cu reprezentanții Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, cunoscută la nivel mondial ca FAO, în vederea activării unui card solidar care să ajute la îmbunătățira situației economice din țară.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets