Al 48-lea Contingent al Participăriii “José Martí”


cropped

Institutul Cubanez de Prietenie cu Popoarele (ICAP) are plăcerea de ai invita pe prietenii din Europa să se alăture celui de-al 48-lea Contingent al Participăriii “José Martí”, care va avea loc în Tabăra Internațională Julio Antonio Mella, în perioada 9-28 iulie 2018.

Acest eveniment constituie o ocazie excelentă de a cunoaște moștenirea istorică a lui José Martí, erou național al Cubei, actualitatea gândirii sale în procesul revoluționar cubanez, condus de Comandantul Fidel Castro, pentru a sărbători alături de oamenii din Santiago de Cuba cea de-a 65 aniversare a asaltului asupra cazarmelor de la Moncada și Carlos Manuel de Céspedes, experimentând progresele procesului de actualizare a modelului economic socialist al Revoluției cubaneze.

Acesta va fi, de asemenea, și un moment oportun pentru a consolida schimbul legăturilor de prietenie dintre cubanezi și prietenii din Europa cu privire la problemele actuale și a diverselor interese legate de Cuba și de realitățile acesteia, precum și pentru a consolida munca de solidaritate cu revoluția cubaneză și alte cauze juste în lume.

După cum știți, a devenit deja o tradiție organizarea zilelor de muncă voluntară ca o contribuție la dezvoltarea agricolă și a productivității țări, ceea ce a ajutat la extinderea mișcării de solidaritate și la consolidarea prieteniei și schimbului de cunoștiințe reciproce dintre Cuba și celelalte popoare ale lumii .

De asemenea, vor avea loc activități sportive, dansuri, proiecții de filme și documentare și acțiuni de solidaritate. Acest lucru le va oferi invitaților posibilitatea de a aborda diversitatea poporului nostru și de a înțelege mai bine motivele care stau la baza Revoluției cubaneze.

Programul include vizite la locații de interes istoric, cultural și social, atât în Havana, cât și în provinciile Artemisa, Santiago de Cuba, Camagüey și Sancti Espíritus, desfășurarea de conferințe și discuții privind actualitatea națională și internațională, aspecte legate de opera și ideile lui Jose Marti, precum și întâlniri cu organizațiile societății civile cubaneze.

Costul șederii este de 650CUC (Pesos cubanez convertibili – moneda de schimb pentru stăini) de persoană, locația de desfășurare a evenimentului fiind Tabăra Internaționașă “Julio Antonio Mella” (CIJAM), situată în Guayabal, Caimito, provincia Artemisa, la 40 km distanță de capitală. Acest tarif include cazarea în camere de două sau mai multe persoane, mese (pensiune completă), transfer la sosire și la plecare din și spre aeroport, transport către activitățile incluse în program, servicii medicale de prim ajutor și 5 nopți de ședere într-un centru turistic situat în provincia Santiago de Cuba.

Vizitele opționale nu sunt incluse în pachetul Participării, deși am aprecia dacă ați putea să rezervați din timp vreuna sau mai multe dintre aceste activități, sau să ne anunțați atunci când veți trimite datele necesare pentru înscriere.

CIJAM vă pune la dispoziție și diverse alte facilități, precum cafenea, bar, magazin, servicii de telefonie națională și internațională, servicii de internet și e-mail și un seif pentru documente și obiecte de valoare personale.

Plata pachetului trebuie efectuată în primele 24 de ore de la sosirea în tabără, deci este necesar să aveți schimbată valuta în moneda CUC (Pesos cubanez convertibili), la orice casă de schimb valutar (CADECA) sau la cea a centrului CIJAM.

Schimbul valutare poate fi efectuat din euro, dolari canadieni, lire sterline și franci elvețieni, în funcție de cursul de schimb internațional al zilei din: Aeroporturi, hoteluri, centre de convenții și afaceri și casele de schimb (CADECA) din întreaga țară.

Cei care doresc să facă schimbul valutar prin transfer bancar, prin intermediul agenției noastre, AMISTUR, trebuie să aducă la recepție dovada efectuării acesteia. Se reamintește ca o măsură de securitate că transferurile bancare și plățile corespunzătoare nu trebuie efectuate în niciun caz în dolari americani.

Cei interesați ar trebui să ne contacteze până la data de 1 iunie 2018 și să ne trimită următoarele date: numele și prenumele, data nașterii și numărul pașaportului, profesia sau studiul pe care îl fac, dacă sunt vegetarieni, vegani, dacă au intoleranță la lactoză. De asemenea, e nevoie de datele zborului cu care sosesc la Havana, precum și a zborului de plecare înapoi în țara de origine. Toate acestea pentru a putea fi acreditați la participarea și organizarea serviciilor de transfer la aeroport, precum și pentru cazarea la CIJAM și la hotelului din provincie.

Fiecare participant trebuie să aducă 2 fotografii de dimensiunea 4 x 4 cm. pentru cartea care îl acreditează ca membru al contingentului “José Martí”, precum și pentru îmbrăcăminte și încălțăminte corespunzătoare (tricou cu mânecă lungă, pantaloni lungi, mănuși, pantofi de lucru și pălării) pentru a îndeplini diverse sarcini productive.

Participanțiii care doresc să rămână în Cuba pentru mai mult timp decât cel prevăzut inițial în viză vor trebui să solicite personal o extindere a vizei la birourile Oficiului pentru imigrație și relații internaționale.

Limbile oficiale vor fi spaniolă, engleză și franceză.

Ne-ar face mare plăcere să vă avem ca invitați și să putem împărți cu dvs această experiență de neuitat, ca expresie a solidarității și a prieteniei între popoarele noastre.

Vă tugăm să trimiteți confirmarea participării dvs la următoarele adrese de e-mail:
deuropa@icap.cu; euroeste@icap.cu; și la Agenția de Turism AMISTUR SA la: amistur@amistur.cu

Ne puteți contacta la numerele de telefon ale Direcției Europene al ICAP.
7 836 77 74 / 7 838 2407

Pagini web www.icap.cu și www.amistur.cu
Blog: EuroICAP
Camp. Internacional Julio A. Mella brigada@icap.cu
Telefon: 537- 047 31 9323.

Proiectul Programului Editiei nr. 48 a Brigazii Europene “José Martí”

Sambata 7 iulie: sosirea participantilor.

Duminica 8 iulie:
Ora 17:00. Plecarea de la sediul ICAP catre CIJAM.

Luni 9 iulie:
Ora 07:00 Trezirea. Mic dejun.
Ora 09:00. Ofranda Florala la Monumentul lui Julio A. Mella, apoi plantarea unui copac in Padurea Martiano a CIJAM.
Ora 10:30. Act oficial de Primire a Invitatilor si prezentarea Programului de Activitati.
Ora 12:00. Pranz
Ora 14:00. Conferinta despre viata si opera lui José Martí. Actualitatea gandirii sale in contextul Revolutiei Cubaneze. Proiectarea materialului multimedia “José Martí y Fidel Castro: continuitatea gandirii si actiunii.”. (Biroul programului despre Jose Mart).
Ora 18:00. Prima Intalnire a Comitetului de Coordonare a Sefilor Delegatiilor.
Ora 19.00. Cina
Ora 21:00. Activitate Culturala de Bun venit.

Marti 10 iulie
Ora 5:45. Trezirea. Mic dejun.
Ora 6:45. Intalnirea matinala.
Ora 7:00. Plecam catre locul de munca.
Ora 11:30. Ne intoarcem in tabara.
Ora 12:00. Pranz
Ora 14:30. Conferinta : “Sistemul polític cubanez. Democratia participativa.”
Ora 19:00. Cina. Noapte Cubaneza

Miercuri 11 iulie
Ora 05:45. Trezirea. Mic dejun.
Ora 06:45. Sedinta matinala.
Ora 07:00. Plecam catre locul unde se desfasoara activitatile productive.
Ora 11:30. Ne intoarcem in tabara.
Ora 12:00. Pranz.
Ora 14:30. Conferinta : Politica SUA in relatia cu Cuba. Impactul blocadei.
Ora 17:00. Timp liber pentru activitati sportive si recreative.
Ora 19:00. Cina.
Ora 20:30. Activitati optionale in CIJAM.
Lectii de dansuri tipice cubaneze.

Joi 12 iulie
Ora 5:45 Trezirea. Mic dejun.
Ora 6:45 Sedinta matinala.
Ora 7:00 Plecam catre locul de munca.
Ora 11:30 Ne intoarcem la tabara.
Ora 12:00 Pranz
Ora 15:00 Conferinta “Economía actuala cubaneza. Procesul de actalizare a Modelului Economic Cubanez”.
Ora 18:00 Cina.
Ora 20:30 Prezentarea documentarului “Fidel es Fidel”.

Vneri 13 iulie
Ora 5:45 Trezirea. Mic dejun.
Ora 6:45 Intalnirea matinala.
Ora 7:00 Plecam catre locul unde se desfasoara activitatile productive
Ora 11:30 Ne intoarcem in tabara.
Ora 12:00 Pranz
Ora 14:30 Conferinta: “Razboiul mediatic si dezinformarea contra Cuba si alte procese revolutionare si progresive.”
Ora 19:00 Cina.
Optional AMISTUR

Sambata 14 iulie
Ora 7:00 Trezirea. Mic dejun.
Ora 8:00 Inscriere la Cursa prieteniei.
Ora 9:00 Plecare din tabara pana in satul Guayabal
(5 Km). Decernarea premiilor. Activitati Recreative si schimb de experienta cu Glorii ale sportului cubanez.
Ora 12:00 Pranz
Optional AMISTUR (vizita la Finca La Vigía-de Ernest Heminway)
Ora 15:00 Intalniri sportive.
Ora 18:00 Cina.
Ora 20:00 Activitati culturale in CIJAM cu trupa de teatru si dans infantil.
Ora 21:00 Activitati recreative – dans.

Duminica 15 iulie

Ora 7:00 Trezirea. Mic dejun.
Ora 8:30 Mergem la proiectul comunitar ecologic cultural “Conservarea Ecosistemului”- Baracoa
Ora 13:00 Pranz
Ora 16:00 Ne intoarcem in tabara.
Ora 18:00 Cina.
Ora 20:00 Activitati recreative.
Ora 20:30 Comitétul Coordinator ai Sefilor de Delegatii.

Luni 16 iulie
Ora 5:45 Trezirea. Mic dejun.
Ora 6:45 Intalnirea matinala.
Ora 7:00 Plecam catre locul de munca. Vor participa membrii ai Asociatiei de Luptatori (Reprezentanti ai Armatei Rebele, clandestinitate, internationalisti de Playa Girón, etc.) impreuna cu paticipantii.
Ora 11:30 Ne intoarcem in tabara.
Ora 12:00 Pranz
Ora 15:00 Conferinta: Fidel Castro in lupta populara si internationalismul: experienta OSPAAAL.
Ora 19.00 Cina.
Ora 20:00 Activitati recreative.

Marti 17 iulie
Ora 07:00 Trezirea. Mic dejun.
Ora 08:30 Plecam spre municipiul Artemisa
Ora 09:00 Vizita la Complexul Memorial a martirilor si Eroilor de Artemisa. Primirea participantilor de catre reparezentantii Adunarii Generale Provinciale din Artemisa.
Ora 10:00 Plimare in grup in locuri de interes din aceasta Provincie.
• Vizita la un proiect comunitar.
• Vizita la o cooperativa de tip nou.
Ora 12:00 Ne intoarcem la CIJAM.
Ora 12:30 Pranz
Ora 14:00 Plecam spre Havana. Ofranda Florala la Monumentul lui José Martí la “Memorialul José Martí” in Plaza de la Revolución. Discurs de bun venit din partea unui reprezentant al Societatii Culturale José Martí. Vizita Memorialului.
Ora 17:00-19:00 Scurta plimbare panoramica a orasului in autobus. Timp liber in Centrul Istoric al orasului.
Ora 19:15 Seara Solidaritatii Europene in Casa Prieteniei. Cina si activitati culturale.
Ora 22:00 Ne intoarcem in CIJAM.

Miercuri 18 iulie
Ora 5:45 Trezirea. Mic dejun.
Ora 6:45 Intalnirea matinala.
Ora 7:00 Plecam catre locul de munca.
Ora 11:30 Ne intoarcem in tabara.
Ora 12:00 Pranz
Ora 14:30 Intalnire cu Medici Internationalisti. Documentar “Entre la vida y el Ebola”.
Ora 19:00 Cina.
Seara libera.
Optional AMISTUR- Seara de Jazz.

Joi 19 iulie
Ora 5:45 Trezirea. Mic dejun.
Ora 6:45 Intalnirea matinala.
Ora 7:00 Plecam catre locul de munca.
Ora 11:30 Ne intoarcem in tabara.
Ora 12:00 Pranz
Ora 14:00 Intalnire simultana cu Organizatii sociale si de masa Cubaneze.
Se vor forma 4 grupuri: (CDR, FMC, CTC, si sectorul de tineret si studenti cu UJC, FEEM y FEU). Invitatii vor participa in fiecare grup in functie de interesul fiecaruia.
Ora 17:00 – Reuniune informativa cu toti participantii, cu informatii despre vizita in provincie.
Ora 18:00. Cina. Timp liber.

Vineri 20 iulie
Ora 05:45 Trezirea. Mic dejun.
Ora 06:45 Intalnirea matinala.
Ora 07:00 Plecam catre locul unde se desfasoara activitatile productive
Ora 11:30 Ne intoarcem in tabara. Reuniune de evaluare a Lucrarilor Agricole.
Ora 12:00 Pranz
Ora 14:30 Dupamiaza libera pentru pregatirea serii Europene.
Ora 20:30 Seara Europeana.

Sambata 21 iulie
Ora 8:00 Intalnirea matinala.
Ora 9:00 Plecam spre Plaja Tarará.
Ora 17:30 Ne intoarcem la CIJAM
Ora 20:30 Seara libera.

Duminica 22 iulie:
Zi libera de odihna si optionale.
Obtiuni de AMISTUR – Vizita la Terrazas sau la Viñales

Luni 23 iulie
Ora 06: 00 Trezirea
Ora 06: 30 Mic dejun
Ora 08: 00 Plecam catre Santiago de Cuba Pranz in Sancti Espíritus
Seara: Ajungem in Orasul Camagüey.
Cazare y seara libera in Hotel “Camagüey”

Marti 24 iulie
Ora 9:00 Plecam catre Santiago de Cuba. Ajungem in oras.
Ora 14:00 Pranz in Hotelul “San Juan”.
Ora 15:30 Vizita la Cimitirul Santa Ifigenia. Omagiu lui Martí; Fidel Castro Ruz. Activitati de bun venit.
Ora 17:30 Cazare la hotel
Cina.
Ora 20:00 Intalnire cu CDR

Miercuri 25 iulie
Recorrido por la ciudad:
Ora 09: 30 Vizita la Cazarma Moncada.
Ora 11:00 Intalnire istorica. (cu veterani).
Ora 12:00 Pranz in restaurantul “El Morro”
Ora 15:00 Vizita la Granjita si excursie in Parque Baconao (Valle de la Prehistoria).
Ora 17:00 Ne intoarcem la hotel.
Ora 19:00 Cina in hotel.
Seara libera

Joi 26 iulie
Ora 5:00 Plecam spre locul unde se sarbatoreste actul de la 26 iulie.
Ora 9:00 Ne indreptam spre al II lea Front – Participam la Caravana Solodaritatii de la Moncada la Sierra.
Activitate de Inchidere a Brigazii Europene.
Ora 13:30 Pranz la Hotel
Timp liber
Seara: Cina Activitate de ramas bun in Hotel.

Vineri 27 iulie
Ora 06: 30 Trezirea.
Ora 07: 00 Mic dejun
Ora 08:30 Eliberarea camerelor
Ora 09:00 Plecare din Hotel din Santiago catre Sancti Espíritus.
– Pranz in drun spre Camagüey
– Cazare in Hotel in Santi Espíritus “Los Laureles”
– Cina in Hotel.
– Seara libera.

Sambata 28 iulie
Ora 05: 45 Eliberarea camerelor
Ora 06: 00 Mic dejun la pachet.
Ora 7: 30 Plecare catre CIJAM.
Sosire la CIJAM si cina.

Duminica 29 iulie
Ora 07:00 Mic dejun
Ora 10:00 Plecare in autobuz catre Havana

Latest Tweets