ALBA definește strategiile împotriva schimbului climatic pentru a fi propuse în cadrul Summit-ului ONU


strategii ALBA_SUMMIT_ONUCaracas, 17 septembrie 2014 (AVN)

“Trebuie să construim bunăstarea popoarelor noastre, iar în această bunăstare, ALBA (Alianța Bolivarină pentru Popoarele Americii Noastre) va avea un rol important și o rezonață particulară”, a declarat ieri viceministra venezueleană pentru Cooperare Economică și însărcinata prezidențială cu Schimbarea Climatică, Claudia Salerno.

Afirmarea s-a propunțat într-o reuniune de miniștrii ai ALBA, care a avut loc în Caracas, în cadrul căreia s-a definit o agendă cu strategii pentru a face față schimbărilor climatice, agendă pe care o vor prezenta în cadrul Summit-ului climatic, convocat de secretarul general al Națiunilor Unite Ban Ki-Moon pentru marțea viitoare, 23/09 la New York, SUA.

Venezuela a convocat reuniunea ”pentru a susține dezbaterea politică care să ofere posibilitatea ALBA să denunțe în cadrul ONU principiile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Schimbarea Climatică, care ar trebui să conducă națiunile și statele pentru o organizație corectă către sustenabilitatea globală ”.

Viceministra Salerno a adăugat că vulnerabilitatea locuitorilor regiunii impune blocului regional să lucreze cu mai mare forță. A indicat că se propune coordonarea unei strategii de a asista împreună la Summit cu aceste propuneri în vederea promovării, în consens, de către organizație.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets