Alba-TCP respinge agresiunile asupra Statului Palestinian

Alba-TCP respinge agresiunile asupra Statului Palestinian


Caracas, 11 iulie 2014 (MPPRE).

Țările Alianței Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre – Tratatul de Comerț al Popoarelor (Alba-TCP) resping cu fermitate atacul îndreptat de către autoritățile Israelului împotriva poporului palestinian din Fâșia Gaza. Această nouă ofensivă israeliană violează până și normele minime ale Drepturilor Internaționale ale Omului, prin atacarea indiscriminată a populației civile.

Alba-TCP regretă asasinarea a trei cetățeni israelieni și insistă asupra realizării unei investigații clare și juste care să-i identifice pe responsabili, pentru aplicarea normelor legale în vigoare privind pedepsirea asasinilor.

Cu toate acestea, Alba-TCP afirmă că acest lamentabil asasinat nu justifică și nu dă dreptul Statului Israel să întreprindă o nouă și disproporționată ofensivă.

Protestăm cu voce tare în fața atitudinilor de intimidare și demonstrație de putere îndreptate împotriva celor mai slabi și apărăm ideile de egalitate și respect izvorâte din încrederea noastră în înțelepciunea ancestrală care susține egalitatea ființelor umane din punct de vedere valoric, demnitatea fiecăruia și respectul față de deosebirile ce pot exista, de orice natură ar fi acestea.

În acest context, chemăm comunitatea internațională să intervină pentru a face posibilă o întâlnire între persoane egale, în vederea rezolvării diferendelor fără prejudicii pentru niciuna dintre părți.

Alba-TCP își reafirmă solidaritatea necondiționată, sprijinul și regretele față de poporul Palestinei, în fața acestui nou val de violență care a costat viețile a mai mult de 80 de bărbați, femei și copii palestinieni. Cere, totodată, celor care propagă violența să înceteze și să respecte imperiul legii și al păcii la care popoarele au dreptul.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets