ALBA-TCP RESPINGE ATACURILE SISTEMATICE ALE LUI LUIS ALMAGRO ÎMPOTRIVA VENEZUELEI


logo-webalba

COMUNICAT

Țările membre ale Alianței Bolivariene pentru Popoarele din America-Tratat de Comerț al Popoarelor (ALBA-TCP) resping categoric comunicatul de presă emis pe data de 18 mai 2016, de către Secretarul General al Organizației Statelor Americane (OEA), Luis Almagro, precum și agresiunile sistematice de cei care ocupă Secretariatul General al acestei organizații împotriva Republicii Bolivariene Venezuela, a Guvernului legitim și al poporului său.

Țările membre ALBA-TCP și-au arătat solidaritatea cu președintele Nicolas Maduro și poporul acestuia, și declară faptul că plângerile împotriva președintelui venezuelean îl împiedică pe Secretarul General să se pronunțe cu privire la orice problemă legată de Republica Bolivariană Venezuela, în timp ce comentariile sale aduc ofense tuturor Statelor suverane.

Donul Almagro a aprobat agenda opoziției politice din Venezuela și a permis Secretariatului General al OEA să servească ca și ajutor pentru apărarea unui sector mai radical și violent. Cu doar câteva zile în urmă, Dl. Almagro a participat la un eveniment în orașul Miami unde, în prezența adversarilor venezueleni și străini a făcut un apel pentru a invada Venezuela, amenințând dreptul la dezvoltare, la pace și la țara poporului venezuelean.

Țările din ALBA-TCP reiterează solidaritatea lor cu sora Republica Bolivariană Venezuela, cu Președintele și poporul acesteia, și respinge agresiunile mediatice, economice, diplomatice și financiare care doresc răsturnarea guvernului legitim.

Țările din ALBA-TCP recunosc munca grea a guvernului venezuelean în promovarea și protecția drepturilor omului, justiție și pace, pentru a conține planul de intervenție internațional împotriva Venezuelei, amenințând nu numai stabilitatea țării soră, dar, de asemenea și a regiunii noastre.

În cele din urmă, țările membre ALBA-TCP au încredere în voința neclintită a poporului venezuelean, ghidați de gândul lui Simon Bolivar și în capacitatea acestuia de a închide rândurile acestei amenințări continue împotriva stabilității democratice a țării și a regiunii.

Caracas, 19 mai 2016
Statele membre ALBA-TCP:
Antigua și Barbuda, Bolivia, Cuba, Dominica, Ecuador, Grenada, Nicaragua, Saint Kitts Nevis, Saint Lucia, Saint Vicent și Grenadine, Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets