Alegerile guvernatorilor vor avea loc pe 15 octombrie


alegeri_V_oct2017Scris de Consiliul Național Electoral

Alegerile guvernatorilor vor avea loc duminică, 15 octombrie, după cum a fost aprobat în Consiliul Național Electoral, al cărui apel, precum și programul de activități vor fi disponibile începând de marți, 13 septembrie.

Potrivit programului, revizuit și certificat de autoritățile electorale, campania electorală va dura 20 de zile, de la 23 septembrie până la 12 octombrie, la miezul nopții. Târgul electoral, o activitate care permite alegătorilor să cunoască oferta candidaților, precum și practicarea votului, va începe, de asemenea, pe 23 septembrie, și se va încheia pe 12 octombrie.

Pentru aceste alegeri regionale, s-au efectuat activități anterioare, cum ar fi alegerea buletinului de vot, pe 17 august, și auditul Registrului Electoral (RE), pe 16 august, unde au participat organizații în scopuri politice, ai căror reprezentanți nu s-au opus observațiilor, așa cum este indicat în raportul de audit semnat de toți participanții.

În alegerea guvernatorilor celor 23 de state, vor putea participa 18 milioane 94 de mii 65 de alegători înscriși în Registrul Electoral. Nu sunt incluși alegătorii din Districtul Capital, deoarece această entitate federală are un regim special de guvernare, care nu are în vedere alegerea unui guvernator.

Votanții vor putea alege din 196 de candidați de la 76 de organizații politice pentru posturile de guvernator.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets