Ambasadorul Valero: Intervenția lui Haley evidențiază faptul că SUA se află în spatele destabilizării și a violenței din Venezuela


embajadorValeroGeneva, 6 iunie 2017 (MPPRE)

„Cu intervenția patetică a ambasadorului imperiului american (Nikki Haley) a ieșit în evidență, în mod incontestabil, cine se află în spatele destabilizării și violenței criminale din Venezuela”.

Această afirmație a fost făcută de ambasadorul Jorge Valero, reprezentantul permanent venezuelean la Organizația Națiunilor Unite (ONU) la Geneva, referindu-se la solicitarea ambasadorului american Nikky Haley ca țara sud-americană să renunțe la postul său ca Stat membru la Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite.

„Dacă ar exista un pic de rușine, guvernul american este cel care ar trebui nu doar să renunțe la postul său în acest Consiliu, dar, de asemenea, să ceară scuze lumii pentru atrocitățile comise de-a lungul timpului”, a spus Șeful Misiunii.

Diplomatul venezuelean a spus că reprezentantul celui mai intervenționist imperiu din istorie, care este acreditat la ONU New York, s-a mutat la Geneva, cu intenția de a dezlănțui-încă o dată- împotriva Patriei lui Simon Bolivar și a Comandantului Hugo Chavez.
„O țară liberă și suverană, care nu se va supune niciodată setei de dominație a acestora”, a spus Valero.

Ambasadorul venezuelean a spus că Venezuela este la al doilea mandat consecutiv ca membru ales al Consiliului, cu sprijinul majorității țărilor lumii care au recunoscut traiectoria țării în promovarea și protejarea drepturilor omului și a angajamentului său ferm pentru pacea și fraternitatea dintre popoare.

„Este neobișnuit că imperiul american, care a masacrat popoare întregi cu războaiele lor preventive, și practicarea torturii împotriva persoanelor deținute arbitrar în centre ilegale, vorbesc împotriva oricărei națiuni, cu atât mai mult împotriva Venezuelei, unde se oferă pe deplin drepturile omului și libertățile fundamentale”, a spus ambasadorul.

Valero a susținut că delegatul, „afișând un cinism extrem”, a încercat să ascundă încălcările grave și sistematice ale drepturilor omului ale poporului palestinian comise de Israel, ocupanta Puterii.

În plus, a calificat ca fiind rușinos faptul că ambasadorul Haley „regretă” că Consiliul pentru Drepturile Omului a adoptat rezoluții împotriva crimelor și încălcărilor drepturilor omului comise de Israel.

Diplomatul a subliniat faptul că guvernul Statelor Unite a amenințat cu retragerea din Consiliul pentru Drepturile Omului dacă nu se opresc criticile împotriva Israelului, ocupanta puterii.

„Retragerea acestui organism ar fi un câștig pentru drepturile omului în lume”, a declarat.

De asemenea, a subliniat faptul că „toată lumea știe că loviturile de Stat în Venezuela și în alte țări din Sud, și încălcările flagrante și generalizate ale drepturilor omului, au avut întotdeauna un numitor comun: sprijinul Guvernului Statelor Unite”.

În cele din urmă, Șeful Misiunii a declarat că guvernul SUA nu are nici o autoritate morală de a se stabili ca judecător universal în materie de drepturile omului, pentru că este țara în care astfel de încălcări sunt o practică comună.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets