Antigua și Barbuda mulțumește Venezuelei pentru sprijinul oferit în timpul sezonului uraganelor


antigua_barbudaCaracas, 10 septembrie 2017

Într-un videoclip publicat de televiziunea din Antigua și Barbuda, locuitorii acestei insule caraibiene au mulțumit pentru sprijinul oferit de Aviația Militară din Venezuela pentru evacuarea a 400 de persoane aflate în situație de risc la trecerea uraganului Jose.

Personalul venezuelean a reușit să ajungă pe teren și să aterizeze pe o pistă nepregătită, care a fost lovită anterior de uraganul Irma, primul care a lovit insula, potrivit unui comunicat de presă.

Cu câteva zile înainte, ministrul pentru Afaceri Interne, Justiție și Pace, Nestor Reverol, a subliniat, de asemenea, faptul că Venezuela a fost prezentă într-o bază aeriană care a permis evacuarea altor 1.800 de persoane.

Joia trecută, Guvernul venezuelean a trimis de la Protecția Civilă, 34 de salvatori și experți în inundații, în plus față de 10 tone de echipamente și medicamente, ca ajutor umanitar pentru Antigua și Barbuda, lovite puternic de Irma.

Acest uragan de categoria 5, maximul din categoria lui, a devastat mai mult de 90% din instalațiile țării caraibiene, daune estimate la aproximativ 150 de milioane de dolari.

Scris de AVN
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets