Antreprenorii naționali se bazează pe modernizarea sistemului de producție în 2017


Caracas, 09 ianuarie 2017 (RNV).
Pentru acest an, antreprenorii naționali estimează culegerea roadelor eforturilor din 2016, cu scopul de a revigora dezvoltarea productivă și creșterea capacității de auto-suficiență și export diversificat în țară.

La finalizarea primei reuniuni de lucru a Consiliului de Economie Productivă, care s-a desfășurat luni la Palatul prezidențial Miraflores, Caracas, Rafael Olivares, reprezentant al Motorului de Turism, a subliniat faptul că odată cu relansarea Consiliului Economic și integrarea noilor sectoare de afaceri, țara va continua să avanseze spre un nou model productiv.

„Suntem mulțumiți în ceea ce privește Motorul Turismului, pentru că în acest an vom culege o parte din munca pe care am facut-o în 2016″, a spus Olivares, în transmisiunea de la Venezolana de Television.

La rândul său, vicepreședintele pentru Socialism Teritorial și ministrul Puterii Populare pentru Comune, Aristobulo Isturiz, a spus că 2017 este un an plin de așteptări pozitive pentru dezvoltarea economică a națiunii.

„Intrăm într-o nouă fază care se inițiază acum, și am convingerea absolută că suntem într-o stare mai bună decât anul trecut pentru a realiza mai rapid dezvoltarea completă pentru fiecare obiectiv economic”, a spus Isturiz.

Guvernatorul statului Zulia, Francisco Arias Cardenas, a indicat, de asemenea, faptul că acest act reafirmă angajamentul și dorința sectorului industrial, de afaceri și productiv de a contribui în continuare la dezvoltarea și transformarea noilor bogății.

De asemenea, a spus că decizia președintelui Republicii, Nicolas Maduro, de a consolida unitatea națională pentru combaterea mafiilor de frontieră din Columbia, este o acțiune de speranță pentru poporul venezuelean.

„Pentru noi, la frontieră cel mai important lucru este sinceritatea acestei relații care a transformat frontiera într-un fel de aspirator de transport al produselor către Columbia (…). Eu cred că sincerizarea comerțului neînregistrat cu Columbia, va sinceriza o balanță comercială care ne-a favorizat mereu, dar care a fost în mâinile întunecate ale contrabandiștilor din mafiile columbiene”, a explicat Arias Cardenas.

Agenda Economică Bolivariană promovată de către Executivul Național, include dezvoltarea a 14 motoare strategice pentru diversificarea aparatului productiv, și înfruntarea situației pe care o traversează țara, ca urmare a scăderii prețurilor la petrol și a războiului neconvențional, perpetuate de opoziție.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets