APEL LA COMUNITATEA INTERNAȚIONALĂ SĂ DENUNȚE ASEDIUL ECONOMIC CONTRA CUBEI


unjc-logoAutor: Orestes Eugellés Mena | internet@granma.cu
23 octombrie 2016
Uniunea Națională a Juriștilor din Cuba (UNJC) a făcut apel la comunitatea internațională să se alăture denunțării blocadei impuse de Statele Unite contra Cubei pentru că reprezintă un act ilegal, inuman și injust impus unui stat suveran.

În același timp, UNJC cedre guernului american să respecte națiunea cubaneză și să pună capăt actelor de amestec, prin intermediul măsurilor coercitive financiare și comerciale care pune obstacole în calea dezvoltării țării și provoacă daune economiei Insulei.

Declarația a fost sprijinită în unanimitate de delegații latinoamericani prezenți la Havana la al 7-lea Seminar Internațional cu tema ”Proprietatea intelectuală în lumea actuală”.
În denunț UNJC semnalează că Legea Helms-Burton și celelalte norme care instrumentează blocada încalcă Dreptul Internațional și împiedică dezvoltarea armonioasă a și folosirea mărcilor și patentelor și proprietatea intelectuală.

Cei prezenți la al 7-lea seminar Internațional pe această temă au căzut de acord că măsurile adoptate de președintele SUA, chiar dacă reprezintă un progres față de predecesori, sunt insuficiente și incomplete pentru a pune capăt blocadei.

Pentru juriști, blocada Cubei este un fapt care contravine dreptului internațional, după cum l-a reclamat de-a lungul anilor comunitatea internațională, votând în Adunarea Generală a Națiunilor Unite contra blocadei, unde s-a și cerut președintelui Obama să facă uz de prerogativele executive pentru a elimina măsurile injuste aplícate poporului cubanez.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets