Aproximativ 60% dintre venezueleni susţin politicile Guvernului

Aproximativ 60% dintre venezueleni susţin politicile Guvernului


politicile GuvernuluiCaracas, 13 septembrie 2015 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

Aproximativ 60% dintre venezueleni sprijină politicile Guvernului derulate în vederea soluţionării problemelor ţării şi susţin, de asemenea, modelul de incluziune promovat de către Revoluţia Bolivariană, a declarat duminică preşedintele Agenţiei de Sondare a Opiniei Publice Hinterlaces, Oscar Schemel.

Schemel a mai explicat şi că majoritatea populaţiei susţine continuarea sistemului socialist şi nu înlocuirea sa cu unul de dreapta.

„Când expunem cetăţenilor cele două alternative: ca Guvernul preşedintelui Maduro să soluţioneze (problematicile ţării) sau să vină un guvern de opoziţie, şase din zece venezueleni preferă ca modelul să continue să funcţioneze. Nu se gândesc la schimbări şi cu atât mai puţin la o posibilă tranziţie”, a precizat.

Schemel a mai comentat şi faptul că aprecierea pozitivă a Şeful Statului, Nicolás Maduro, a înregistrat o creştere, ceea ce a atras sprijinul societăţii pentru recentele acţiuni întreprinse de către acesta. Între aceste iniţiative, a menţionat decizia privind decretul Statelor Unite din luna martie, care considera Venezuela  drept o ameninţare. Această poziţie fermă de respingere a agresiunii Washington-ului a adus Guvernului „o creştere a aprecierii pozitive şi accentuarea identităţii chaviste”.

De asemenea s-a referit şi la faptul că măsurile aplicate în zona de frontieră împotriva contrabandei şi a grupurilor paramilitare, cum ar fi Operaţiunea Eliberarea şi Protecţia Populaţiei (OLP), destinată garantării securităţii, sunt apreciate drept iniţiative concludente şi cu un impact pozitiv în rândurile cetăţenilor.

În plus, preşedintele Hinterlaces a mai spus că poporul susţine modelul economic productiv cu forme variate de proprietate: de stat, privată cu capital naţional sau trasnaţional, precum şi social sau comunitar.

„Viziunea ţării, modelul de economie mixtă, incluziune socială, consolidarea puterii populare, au susţinere. Chavismul câştigă bătălia hegemonică”, a mai adăugat.

În acest timp, opoziţia, spune Schemel, este lipsită de un discurs sau mesaj clar care să poată mobiliza populaţia şi se limitează numai la exploatarea unor probleme izolate, cum ar fi eşecuri în aprovizionare sau insecuritate, în încercarea de a câştiga voturi.

„Opoziţia este lipsită de discurs, de mesaj. Poate cel mai mare deficit al opoziţiei nu este un lider, ci un discurs, o expunere, un mesaj. Ceea ce face opoziţia este decapitalizarea nemulțumirii (…). Continuă a nu fi considerată o alternativă viabilă. Strategia pe care o impune politica de dreapta înseamnă ducerea ţării în haos”, a adăugat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets