ARABIA SAUDITĂ ȘI VENEZUELA AU DISCUTAT DESPRE ACORDURILE COMUNE ÎN MATERIE ENERGETICĂ


arabiasaudita_venezuelaCaracas, 23 octombrie 2016

În orașul Riad, capitala Arabiei Saudite, președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a avut o întâlnire cu Prințul moștenitor al acestei țări, Mohammed bin Nayef, pentru a discuta despre acordurile comune în materie energetică, agricolă și de finanțare, care urmează a fi discutate la următoarea Comisie Mixtă pe care o vor celebra ambele națiuni.

Președintele Maduro a spus că la întâlnirea cu delegația arabă au discutat despre acordul țărilor OPEP în Argelia, precum și despre următoarea reuniune a Comitetului Tehnic OPEP.

“Lucrăm pentru a ajunge la un acord care va însemna o nouă etapă a pieței petroliere. Sunt dedicat în mod perseverent pentru a ajunge la un consens cu țările membre și cele care nu sunt membre ale Organizației”, a spus Președintele.

arabiasaudita_venezuela1El a spus că dacă se atinge acest consens necesar, va începe un ciclu de câștig-câștig pentru țările producătoare și economia mondială. “Suntem foarte aproape de acest acord, care va avea caracter istoric și va da un nou ciclu de stabilitate, prețuri rezonabile și corecte”, a spus el.

Regatul Arabiei Saudite este a treia oprire a turului președintelui Maduro, după ce a vizitat Republica Azerbaidjan și Republica Islamică Iran; în curând va sosi în Qatar pentru a promova în continuare relațiile strategice pentru stabilizarea economiei mondiale.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets