Asasinarea deputatului socialist Robert Serra


Robert SerraTânărul deputat al Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV), Robert Serra, a fost asasinat în noaptea de miercuri, 1 octombrie, în locuința sa situată în cartierul La Pastora din Caracas.

Informația a fost confirmată de ministrul Puterii Populare pentru Interne, Justiție și Pace, Miguel Rodriguez Torres, care a afirmat că, împreună cu el, a fost asasinată și asistenta sa.

ʺEste dureros și lamentabil să-i informăm pe venezueleni că în La Pastora, municipiul Libertador din Caracas, au fost găsite cadavrele tânărului deputat Robert Serra, lider al PSUV, și cel al prietenei sale. Au fost asasinați mișelește în casa lorʺ, a explicat ministrul.

A oferit detalii privind găsirea corpurilor în imobilul cu două etaje, reședința acestora, femeia, la parter și tânărul parlamentar, la etaj. La aflarea veștii, venezuelenii și-au manifestat durerea profundă, cerând să se facă dreptate în acest caz mișelesc.

Robert Serra1Președintele Republicii, Nicolás Maduro, a informat că cercetările conduc spre o bandă paramilitară columbiană care ar fi planificat crima împotriva deputatului Robert Sierra. A asigurat că aceasta face parte din seria de acțiuni violente inițiate cu baricadele din februarie de anul acesta. A subliniat, totodată, că rezolvarea cazului și prinderea criminalilor sunt extrem de importante pentru forțele de securitate ale Statului venezuelean, în scopul de a le asigura venezuelenilor dreptatea, și de a păși pe drumul care ʺsă conducă la înfrângerea grupărilor paramilitare infiltrate de dreapta extremă columbiană și de dreapta fascistă venezueleană.ʺ

A reiterat că prin asasinarea lui Robert Serra și a Mariei Herrera, forțele de extremă dreapta urmăresc să producă emoție în Stat și în societate, pentru a conduce poporul la violență și la destabilizarea țării.

Mișcări sociale, deputați, parlamentari, politicieni din toate colțurile lumii s-au solidarizat cu familia venezueleană, condamnând această atroce crimă îndreptată împotriva tuturor principiilor democratice și a imperiului legii.

ROBERT SERRA, APĂRĂTOR AL LUPTEI REVOLUȚIONARE

Robert Serra2Avocat cu studii la Universitatea Catolică Andrés Bello și un masterat în Criminalistică, Serra s-a născut în Maracaibo, statul Zulia, în urmă cu 27 de ani; a fost consilier în cadrul Comitetului pentru Copii și Tineret din municipiul Libertador, ajungând apoi la rangul de președinte al acestuia; ulterior, a creat și a prezidat Mișcarea Avansată Revoluționară, alcătuită tot din tineri, în cadrul căreia a desfășurat o importantă activitate politică în favoarea Revoluției Bolivariene.

A făcut parte din Comisia Prezidențială a Puterii Populare Studențești, fiind direct responsabil de statele Anzoátegui, Zulia și Falcón. A fost numit apoi responsabil al Tineretului din Partidul Socialist Unit al Venezuelei (PSUV), la Caracas.

În urma acestei activități notabile, este solicitat de către ministrul Tareck El Aissami, care îi oferă oportunitatea de a face parte din echipa de articulare a tineretului din PSUV, împreună cu ministerul, pe tema insecurității, în cadrul programului ʺDe o Mie de Ori Tineretulʺ, responsabilitate care îi permite pătrunderea în cele mai nevoiașe sectoare pentru palparea realității.

Robert Serra3În noiembrie 2009, își măsoară forțele în primele alegeri populare pentru Congresul de Creare a Partidului Socialist Unit din Venezuela, fiind ales ca numărul 7 în Caracas, dintre 13 posturi, punct de plecare al viitoarelor confruntări cu voința populară în alegerile interne ale PSUV pentru canditatura de deputat în Adunarea Națională, unde obține locul principal în Sectorul 2 din Caracas.

Parlamentarul socialist a susținut lupta tinerilor în favoarea Revoluției Bolivariene, a fost alături de Comandantul Hugo Chávez, apărând cu înverșunare moștenirea lăsată de acesta.

În calitatea sa de membru în Comisia de Dezvoltare Socială Integrală a Adunării Naționale, Robert Serra a denunțat în repetate rânduri atacurile fasciste urzite de forțele de dreapta împotriva guvernării președintelui Nicolás Maduro, precum și acțiunile destabilizatoare prin care s-a încercat înlăturarea acestuia din fruntea Statului.

Robert Serra4

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets