Au fost finalizate pregătirile pentru alegerile municipale din Venezuela, de pe data de 10 decembrie 2017

Au fost finalizate pregătirile pentru alegerile municipale din Venezuela, de pe data de 10 decembrie 2017


Informare asupra progreselor pregătirilor realizate pentru organizarea alegerilor municipale din Venezuela pe data de 10 decembrie 2017, în vederea alegerii celor 335 primari pentru o perioadă de patru ani, precum și a alegerii Guvernatorului Statului Zulia.

Toate pregătirile pentru organizarea acestor scrutine electorale sunt finalizate, astfel că au fost constituite 32.805 secții de votare pe tot teritoriul național și au fost efectuate procedurile de audit prealabile corespunzătoare procesului electoral, cu participarea diferitelor forțe politice, inclusiv a celor din partea opoziției, care vor participa la scrutinul electoral mai sus menționat. De asemenea, procesele electorale antecitate vor conta pe participarea unor observatori internaționali (inclusiv reprezentanți ai Franței, Spaniei, Regatului Unit, Irlandei și Sloveniei, printre alții), ai căror reprezentanți au avut o întâlnire cu autoritățile Consiliului Național Electoral (CNE) al Venezuelei, pe data de 07 decembrie. La acest nou scrutin electoral sunt convocați să participe 19.740.914 electori.

În Venezuela, pe parcursul acestui an, au fost organizate două scrutine electorale, primul dintre acestea organizat pe data de 30 iulie în vederea alegerii reprezentanților Adunării Naționale Constituante, scrutinul pentru Guvernatori, organizat pe data de 15 octombrie în vederea alegerii Guvernatorilor celor 23 de State care alcătuiesc Venezuela, la care se adaugă acest nou scrutin electoral din 10 decembrie.

De asemenea, în anul 2018 este prevăzută organizarea alegerilor prezidențiale în Venezuela.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets