Avansează dialogul de pace din Venezuela între delegațiile Guvernului Bolivarian și opoziție

Avansează dialogul de pace din Venezuela între delegațiile Guvernului Bolivarian și opoziție


Caracas, 03 decembrie 2017 (MPPRE)

În termeni buni s-a restabilit dialogul vineri 1 și sâmbătă, 2 decembrie, între delegațiile Guvernului Republicii Bolivariene al Venezuelei și opoziție, la Ministerul de Externe al Republicii Dominicane, ca sediu al reuniunilor.

Reuniunile-care stabilesc un precedent pentru următoarea întâlnire programată pentru 15 decembrie, unde se va încerca punerea bazelor acordului politic, economic, social și cultural – au avut pe ordinea de zi a discuțiilor șase puncte care au fost convenite de ambele părți, și au fost abordate în profunzime, așa cum a indicat Șeful Comisiei din partea Guvernului venezuelean, Jorge Rodriguez.
’’Toate punctele de pe ordinea de zi au fost adânc discutate și am ajuns la etapa de elaborare a acordului definitiv’’, a informat reprezentantul guvernului într-o conferință de presă.

În acest context, și Ministrul Puterii Populare pentru Comunicare și Informare din Venezuela, a anunțat că, în următoarele zile ambele delegații vor consulta diferite sectoare sociale din țară pentru a fi participanți la condițiile acordului.

’’Acesta este motivul principal (…) Prima veste bună este că ne așezăm și discutăm despre teme care sunt de interes major pentru patria venezueleană. Discuția a fost asiduă, dură și a avut loc într-un climat de respect, fiind climatul pe care îl dorim pentru discuția politică dintre venezueleni. Gata cu ura și violența’’, a spus el.

În declarațiile sale către presă, șeful comisiei prezidențiale a arătat că la masa de dialog, delegația guvernamentală a denunțat sabotajul internațional împotriva economiei venezuelene.

’’Lucrăm la multe chestiuni pe care le-am metabolizat de multe ori în legătură cu echilibrul dintre puteri, recunoașterea Adunării Naționale Constitutive, respingerea sancțiunilor economice și apărarea suveranității’’, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a profitat de declarațiile sale pentru a mulțumi pentru participare miniștrilor de externe din Chile, Heraldo Munoz; Paraguay, Eladio Loizaga; Mexic, Luis Videgaray; Bolivia, Fernando Huanacuni; Nicaragua, Denis Moncada; și reprezentanților Saint Vincent și Grenadine, precum și președintelui Republicii Dominicane, Danilo Medina, și fostului președinte al guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets