Ban Ki-moon felicită Venezuela pentru realegerea ca membră a Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU


Ban-Ki-moonCaracas, 20 ianuarie (Agenţia Venezueleană de Ştiri)

Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a felicitat Venezuela pentru realegerea sa ca membră a Consiliului pentru Drepturile Omului (DDHH) al amintitei organizaţii internaţionale.

„Deţine un rol în acest Consiliul, acela de a lucra mână în mână cu alte autorităţi ale Sistemului Naţiunilor Unite”, s-a exprimat, citat în informaţia prezentată pe pagina web a agenţiei Presa Latină.

De asemenea, şi-a manifestat interesul de a vizita Venezuela în luna iulie a acestui an, când se va celebra Summit-ul Mişcării Ţărilor Nealiniate (MNOAL).

Pe durata întâlnirii de la Geneva, în Elveţia, cu reprezentantul permanent al Venezuelei la ONU, Jorge Valero, Ban Ki-moon a subliniat că vizita pe pământ venezuelean i-ar oferi oportunitatea de a conversa cu preşedintele Republicii, Nicolás Maduro.

Din partea sa, Valero a reafirmat angajamentul Guvernului venezuelean pentru pace, justiţie şi drept internaţional.

„Venezuela vă este aliată pentru continuarea favorizării relaţiilor de prietenie între naţiuni, bazate pe respectul suveranităţii, egalităţii, solidarităţii, a liberei determinări pentru popoare şi pentru menţinerea drepturilor omului în lume”, a expus diplomatul.

În luna octombrie a anului trecut, cu 131 de voturi, Venezuela a fost realeasă, pentru o a doua perioadă consecutivă, ca membră a Consiliului pentru Drepturile Omului al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Sprijinul puternic al comunităţii internaţionale pentru Venezuela, îi va permite ţării să-şi menţină funcţia pentru perioada 2016-2018, perioadă începută la 1 ianuarie.

Ţara face parte din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU din luna noiembrie a anului 2012, când a fost aleasă pentru perioada 2013-2015, cu un număr de 154 de voturi pentru.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets