BANCA MONDIALĂ RECUNOAȘTE SOLIDARITATEA VENEZUELEANĂ


Jim Yong Kim Președintele Băncii Mondiale

Jim Yong Kim
Președintele Băncii Mondiale

Caracas, 19 iunie 2015. (MPPRE).

Conform cifrelor originale, prezentate într-un raport oferit de Banca Mondială, Venezuela apare printre primele 20 de țări cu cea mai mare disponibilitate de a oferi azil persoanelor aflate în regim de refugiați din întreaga lume.

Venezuela este prima țară din America Latină, și a doua de pe continentul american, care primește refugiați din diferite părți ale lumii, după cum menționează raportul.

Publicația organismului internațional indică faptul că în perioada 2005-2009, numărul refugiaților în Venezuela a crescut de la 408 la 201.313 de persoane și în perioada 2010-2014 această cifră a crescut de la 201.574 la 204.340.

Lista publicată pe portalul Băncii Mondiale plasează Iordania pe primul loc în rândul țărilor care primesc refugiați, indicând faptul că între 2010 și 2014 a oferit azil a 2.712.888 de persoane. Printre primele țări din listă se regăsește și Fâșia Gaza, Pakistan, Iran și Turcia.

Convenția de la Geneva cu privire la Statutul Refugiaților stabilește faptul că un refugiat este o persoană care ”în baza unor temeri de a fi urmărită din motive de rasă, religie, naționalitate, apartenență la un grup social determinat sau din cauza opiniilor politice, se află în afara țării sale de naționalitate și nu poate, sau, din cauza acestor temeri, nu dorește să se afle sub protecția țării sale; sau având cetățenia și regăsindu-se în asemenea condiții în afara țării unde avea reședința înainte, nu poate, sau, din cauza acestor temeri nu dorește să se întoarcă în țară”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets