Banca Mondială: Venezuela se află printre primele țări din America Latină în ceea ce privește puterea de achiziție


5 mai 2014 (Correo del Orinoco)

Banca-MondialaVenezuela este a doua țară cu cea mai mare putere de achiziție din America Latină, în ceea ce privește puterea internă brută pe cap de locuitor, măsurată în termeni de paritate a puterii de cumpărare, cu 16.965 dolari, conform raportului elaborat de Programul Internațional de Comparație (ICP) al Băncii Mondiale.

ICP reprezintă o inițiativă care angrenează 199 de țări, cu colaborarea organismelor regionale ale ONU și a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Această instanță calculează paritatea puterii de achiziție a diferitor monede, în scopul comparării după un parametru unic al mărimii și nivelului prețurilor din diferite economii.

În America Latină, media produsului intern brut (PIB) pe cap de locuitor este de 12.433 dolari, în timp ce în zona Caraibiană atinge cifra de 16.351 dolari.

Raportul măsoară, de asemenea, nivelul prețurilor din fiecare țară, permițând stabilirea celor mai scumpe țări, pe baza unui indice conform căruia cifra 100 corespunde mediei mondiale. Peste 100 înseamnă prețuri mai mari decât media mondială și sub 100, prețuri mai mici decât acestă medie.

Venezuela se află sub media mondială, cu un indice de 84 puncte.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets