Biroul Central de Control Politic va convoca MUD pentru a prezenta probe cu privire la încercarea de a‐l asasina pe Maduro


Caracas, 28 mai 2014 (AVN).

Biroul Central de Control Politic va convoca în zilele următoare conducerii autoproclamatei Mese a Unității Democratice (MUD) pentru a‐i fi prezentate probe ale planului de asasinare al președintelui constituțional, Nicolás Maduro.

Astfel a declarat Jorge Rodríguez, purtătorul de cuvânt al Biroului Central pentru Control Politic în Caracas unde s‐au prezentat o serie de probe care evidențiază relaționarea dintre diverși actori politici și oameni de afaceri ai dreptei naționale și internaționale având ca scop înlăturarea de la putere prin asasinat și lovitură de stat împotriva Guvernului național.

Rodríguez consideră că dreapta venezueleană trebuie să lămurească această situație, deoarece la masa de dialog pentru pace nu pot lua parte persoane care participă la acest plan.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Central pentru Control Politic a comentat că planul dreptei împotriva Guvernului Bolivarian are trei faze și o a patra rezoluție: blocajele violente în stradă (blocarea arbitrară și violentă a străzilor), lovitură militară și asasinat prin care să se instaureze violența pentru a permite intervenția străină.

A menţționat că odată cu denunțul prezentat marțea aceasta a demonstrat că nici așa‐numitele ”proteste studenţțești”, nici blocajele violente nu au fost spontane, ci au făcut parte din faza de violență a ultradreptei venezuelene.

De asemenea, a mai precizat că s‐a descoperit implicarea unui funcționar al Departamentului de Stat al SUA în planul de asasinare, cum este cazul ambasadorului SUA în Columbia, Kevin Whitaker. Rodríguez a menționat cășeful statului s‐a reunit zilele trecute cu înaltul său reprezentat politic și i‐a prezentat probele sectoarelor care execută lovitura de stat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets