Brigada Insulei contra Ebola


Raul i-a condus pe colaboratorii care au plecat spre Liberia și Guineea Conakry

22 octombrie 2014

Noaptea zilei de marți a fost emoționantă. Din nou pista aeroportului internațional Jose Marti de la Havana a fost martora unor imagini dintre cele mai emoționante.Din nou Președintele cubanez a asistat la plecarea eroilor noștri care vor ajunge dimineața în Africa occidentală pentru a se afla chiar în epicentrul luptei mondiale contra Ebola.

Cu această ocazie cei aleși vor fi 83 cu destinația Liberia 49 și 34 în Guineea Conakry, țări lovite de ani de sărăcie, bulion de cultură a teribilei boli. Pe fiecare, Raul l-a îmbrățișat la scara avionului, acea îmbrățișare pe care cei 11 milioane, o Insulă întreagă, le-am dat-o înainte de plecare.

Ei, cu drapelul în mână, au promis să dea totul, să îngrijească până la epuizare, să se apere permanent, să se întoarcă sănătoși, să se întoarcă în Patrie și să-și povestească victoriile…Și în zgomotul asurzitor al avionului, i-au trimis salutări și lui Fidel, i-au cerut lui Raul să aibă încredere în ei; i-au spus să nu se îngrijoreze, că sunt pregătiți pentru ceea ce vor trebui să facă.

Atunci IL-96 a decolat cu o brigadă de lux: 35 de medici și 48 de infirmiere, toți cu peste 15 ani de experiență profesională și au mai îndeplinit misiuni internaționaliste, 42% de două sau mai multe ori. Doi dintre ei, însumează cu aceasta șase misiuni de solidaritate, pentru că în sufletul lor, în adâncul inimii lor, nu au obosit niciodată să-și ajute semenii.

La emoționanta despărțire au luat parte Jose Ramon Machado, al doilea Secretar al Comitetului Central al PC și vicepreședinte al consiliului de Stat și de Miniștri, Miguel Diaz-Canel Bermudez, prim vicepreședinte al consiliului de Stat și de Miniștri, ministrul de externe Bruno Rodriguez Parrilla și Roberto Morales Ojeda, ministrul Sănătății Publice.

Astfel Cuba își îndeplinește o parte din angajamentul său. Cu aceste două brigăzi sunt 256 de profesioniști cubanezi în domeniul sănătății care au plecat să salveze vieți. Fiecare este purtător al mesajului unei țări imensa de mândră că are fii ca ei, că în această noapte și-au luat rămas bun de la familie, prieteni, țară, pentru a stopa teribila boală care amenință omenirea. Pentru eroii noștri tot binele le urează această Insulă iubită.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets