Bugetul Național 2017 al Venezuelei va consolida investiția socială și productivă


bugervsocialCaracas, 16 octombrie 2016 (RNV)

Bugetul Național 2017 a fost elaborat în lumina propunerilor Planului Patriei și Agendei Economice Bolivariene, cu angajamentul de a garanta nivelurile de investiții în domeniul social și productiv, ca mecanisme pentru a proteja poporul și pentru a învinge războiul economic.

Acest lucru l-a declarat deputatul Partidului Socialist Unit din Venezuela, Ramon Lobo, care a adăugat că “este acest instrument de planificare cel care ne-a permis de-a lungul anilor Revoluției Bolivariene să redistribuim în mod progresiv venitul național în favoarea majorității“.

“Cu acest buget am putut să oferim educație pentru mai mult de 1,5 milioane de venezueleni, am dat mai mult de trei milioane de pensii, a crescut numărul înscrierilor la universitate cu 2,7 milioane de studenți, am construit mai mult de 10 milioane de spații de îngrijire medicală gratuită prin intermediul misiunii Barrio Adentro, am acordat 4 milioane de (laptop-uri) ‘Canaimitas’ și am construit 1,1 milioane de case, printre alte realizări“, a declarat Lobo.

Ramon Lobo a declarat că în Bugetul Național 2017, în mod conservator, a fost estimat prețul mediu al barilului venezuelean la 30 de dolari și s-a stabilit o investiție în domeniul social de 73%.

De asemenea, a menționat că au crescut cu mai mult de 410% resursele care urmează să fie transferate către instituții și primării, și către proiectele Puterii Populare.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets