Campania de minciuni împotriva Venezuelei încearcă să justifice o intervenție


JVRCaracas, 12 iunie 2016 (Mail Orinoco)

Cunoscutul jurnalist Jose Vicente Rangel, a avertizat că atacurile permanente venite din străinătate din partea puterilor internaționale și transnaționale de comunicare, compromit suveranitatea și independența Venezuelei.

“Atâtea minciuni, atâtea infamii, pot fi explicate numai în acest fel. Independența și suveranitatea națională are în prezent un risc grav cu acțiunea combinată a puterilor internaționale, corporații și ce-a de-a cincea coloană care acționează în interiorul țării”, a declarat Rangel în emisiunea lui Jose Vicente Azi, difuzată duminică de Televen.

El a subliniat faptul că venezuelenii trebuie să fie conștienți, în lumina atâtor atrocități, că ceea ce este în curs de desfășurare este punerea în aplicare a unui plan de a interveni în țară “așa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri”.

Ca exemplu ale intențiilor extremei de dreapta și puterilor de comunicare care, contrar menținerii păcii și stabilității în țară, încearcă să creeze o atmosferă de anxietate și disperare în țară, și s-a referit la gestionarea cazului nefericit al morții unui băiat de opt ani, numit Oliver Sanchez, afectat de cancer.

“Extrema de dreapta și mijloacele fără scrupule au profitat de acest lucru, și au asociat ceea ce s-a întâmplat cu lipsa medicamentelor pentru tratarea copilului”, a spus.

El a raportat că iresponsabilitatea cu care a fost tratat acest caz, atât de presa națională, cât și de cea internațională, “capătă mai multă putere atunci când tatăl copilului se plânge că mass-media a divulgat o știre falsă, că fiul său a avut întotdeauna medicamentele necesare, livrate de către Institutul Venezuelean de Asigurări Sociale”.

A mai menționat că acumularea atrocităților împotriva țării nu are precedent.

“Nu a existat niciodată ceva asemănător împotriva unui Stat, Guvern sau popor, așa cum se întâmplă în prezent cu Venezuela”, unde se atacă în mod constant instituțiile, și este descalificată conducerea guvernamentală, “și se folosesc inclusiv expresii mizerabile împotriva poporului nostru (…) care răspunde la un scop pur și simplu distructiv orientat spre bazele potențialelor atacuri”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets