Campanie pentru ridicarea blocadei impuse Cubei


campanie_blocadaCAMPANIA MONDIALĂ VA CERE RIDICAREA BLOCADEI IMPUSĂ CUBEI

O CAMPANIE MONDIALĂ PENTRU A CERE  GUVERNULUI Statelor Unite încetarea imediată a blocadei se va desfășura de către Comitetul Internațional pentru pace, Justiție și Demnitatea Popoarelor

GRANMA, 4 septembrie 2015.

HAVANA. – Comitetul Internațional pentru Pace, Justiție și Demnitatea Popoarelor, împreună cu alte organizații de solidaritate cu Cuba, vor  desfășura  o campanie mondială pentru a cere  la Washington Guvernului Statelor Unite încetarea imediată a blocadei economice, financiare și comerciale contra celei mai mari insule din Antile, printre alte revendicări.

Conform siteului oficial al Institutului Cubanez de Prietenie cu Popoarele (ICAP), membrii Comitetului Internațional lucrează intens în vederea acestui eveniment, care între obiective  include  provocările actuale în America Latină și cererea de eliberare a deținutului politic portorican Oscar Lopez Rivera.

Recent, actorul și activistul pe tărâm social american Danny Glover și-a ridicat glasul contra asediului american,  informează instituția cubaneză.

”Mă alătur majorității cetățenilor  Statelor Unite pentru a face un apel la Congresul Statelor Unite să respecte expresia voinței noastre de eliminare a blocadei contra Cubei, blocadă care împiedeică relații diplomatice  depline, respectuoase și productive între cele două țări și libera  și rodnica relație  de la popor la popor”, a spus Danny Glover într-un comunicat al organizatorilor acțiunilor de solidaritate.

La  Comitetul Internațional pentru Pace, Justiție și Demnitatea Popoarelor, s-au alăturat acțiunile contra blocadei ale IFCO/Pastorii pentru Pace și Institutul de Studii Politice (IPS), coordonați de Rețeaua de Solidaritate cu Cuba în Statele Unite  (NNOC).

Conform Rapoartelor  comitetului menționat, în zilele de 16 și 17 septembrie au fost programate vizite la Capitoliu și la  Birourile de District pentru a promova, nu numai ridicarea blocadei contra Insulei caraibiene și a restricțiilor de călătorii, ci și pentru a cere retrocedarea Bazei Navale de la Guantanamo, teritoriu ocupat ilegal de guvernul Statelor Unite și respectarea dreptului la autodeterminare și suveranitate a poporului cubanez.

Organizatorii manifestării anunță pentru 18 septembrie conferința intitulată ”Blocada Statelor Unite contra Cubei: de ce este greșită și de ce avem nevoie pentru a-i pune capăt?” Această acțiune va  cuprinde ateliere și dizertații ale experților, care vor vorbi despre felul în care blocada afectează viața ambelor popoare.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets