Cancelarul anunță începerea reuniunilor pentru dialogul dintre Guvern  și opoziție

Cancelarul anunță începerea reuniunilor pentru dialogul dintre Guvern și opoziție


M_DRCaracas, 28 mai 2016 (MPPRE).

Ministra Puterii Populare pentru Afaceri Externe din Venezuela, Delcy Rodriguez, a anunțat prin contul său @DrodriguezVEN din rețeaua de informații Twitter că au avut loc primele reuniuni pentru finalizarea unui dialog între Guvernul național și opoziție.

“[…] Această inițiativă a avut sprijinul Secretarului General UNASUR și a foștilor președinți Zapatero, Torrijos și Fernandez”, a scris Rodriguez în unul din tweet-uri.

A subliniat faptul că această inițiativă de dialog provine de la șeful Statului, Nicolas Maduro, care ” promovează pacea, respectul pentru Statul de Drept și apărarea suveranității și a integrității teritoriale”.

A mai spus că, odată cu aceste acțiuni, președintele național a ratificat poporului venezuelean “scopul său neabătut de asigurare a păcii, bunăstării și apărarea neclintită a suveranității “.

A mulțumit Secretarului General UNASUR și foștilor președinți Zapatero, Torrijos și Fenrandez pentru “sprijinul lor respectuos în această inițiativă de dialog”.

Guvernul Bolivarian a fost reprezentat de către primarul din Caracas, Jorge Rodriguez; deputatul de la Blocul Patriei, Elias Jaua; și cancelarul Delcy Rodriguez.
“Pentru opoziția venezueleană au participat reprezentanți ai Acțiunii Democratice, Dorința Populară, În primul rând Dreptate și O nouă Eră”, a adăugat într-un alt twitt.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets