Cancelarul Delcy Rodriguez a mulțumit Papei pentru angajamentul său în dialogul din Venezuela


delcy_papaCaracas, 09 ianuarie 2017 (Correo del Orinoco/MPPRE)

Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, a declarat luni prin intermediul Twitter, recunoștința față de Papa Francisc pentru angajamentul său în procesul de dialog care are loc în Venezuela între Guvernul național și opoziție.

Pontiful Suprem a solicitat luni menținerea căilor de dialog între Guvern și opoziție, astfel încât “consecințele crizei politice, sociale și economice” să nu mai planeze asupra populației.

Vineri, 6 ianuarie, diplomatul venezuelean a informat prin rețeaua socială menționată că delegația Guvernului Bolivarian care însoțește procesul de dialog, a avut o întâlnire cu trimisul Papei Francisc, Monsenior Claudio Celli.

„Papa Francisc își menține angajamentul de a dialoga în Venezuela, în beneficiul poporului nostru”, a declarat diplomatul venezuelean prin intermediul contului său de pe rețeaua socială Twitter @DrodriguezVen, adăugând că „președintele Nicolas Maduro apreciază eforturile acestuia”.

De asemenea, primarul din Caracas, Jorge Rodriguez, care a fost, de asemenea, prezent la întâlnire, a scris pe contul său @jorgerpsuv că întâlnirea cu Monseniorul Celli confirmă dorința Papei Francisc de a însoți procesul de dialog din Venezuela.

„Vom continua traversarea căilor de pace și speranță, învingând violența din opoziție”, a subliniat Cancelarul Rodriguez, care a spus că “dialogul este singura cale spre democrație”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets