Cancelarul Figueiredo: Venezuela a creat bazele pentru tratarea de noi teme în cadrul Mercosur


Caracas, 28 iulie 2014 (RNV)

ʺPentru prima dată de la crearea blocului, acum mai bine de două decade, un nou membru și-a asumat responsabilitatea de a coordona acțiunile noastre, susținându-le pe durata unui an întreg.ʺ

Afirmația aparține ministrului pentru Relații Externe al Braziliei, Luis Alberto Figueiredo, cu ocazia participării sale la reuniunea cancelarilor din Mercosur, realizată la Caracas lunea trecută, în cadrul căreia a evidențiat că președinția pro tempore a Venezuelei a reprezentat, fără nicio îndoială, un moment istoric pentru întregul grup.

În opinia reprezentantului Braziliei, Venezuela și-a demonstrat angajamentul privind integrarea regională. ʺAcest moment pe care îl vedem acum este favorabil unei reflexii colective asupra blocului, a obiectivelor, amplitudinii, câștigurilor și țelurilor luiʺ, a spus domnul Figueiredo.

A indicat, totodată, că dincolo de sfera economicului, Mercosur trebuie să lucreze pentru a obține recunoașterea din partea cetățenilor blocului, ținând cont că în ultimii ani grupul s-a orientat spre latura socială. În acest sens Venezuela a demonstrat că acționează conform obiectivelor propuse, prin inițiativa sa de lansare a Mercosur Indigen, printre multe altele, a adăugat cancelarul brazilian.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets