Cancelarul Moncada a denunțat la ONU și la Mișcarea Țărilor Nealiniate faptul că SUA a amenințat Venezuela pentru Constituantă


cancelar_moncadaCaracas, 24 iulie 2017 (MPPRE)

Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Samuel Moncada, a declarat duminică noaptea, prin intermediul Twitter, că a expus membrilor Mișcării Țărilor Nealiniate în New York, cum Statele Unite a amenințat Venezuela pentru decizia suverană de a organiza alegeri pentru Adunarea Națională Constituantă (ANC).

„La ONU-NY, am explicat în fața a 67 de ambasadori ai Mișcării Țărilor Nealiniate, cum SUA amenință Venezuela pentru votarea ANC”, a scris pe contul său @SMoncada_VEN.

A subliniat faptul că respingerea sancțiunilor Unilaterale și amenințările imperiale sunt principii ale Mișcării Țărilor Nealiniate, în timp ce a reamintit că Venezuela este Președinte al mișcării.

Acesta a menționat că a explicat șefului Cabinetului Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), încălcările dreptului internațional de către Statele Unite împotriva Patriei lui Bolivar.

„La OSA, reprezentantul Mexicului s-a plâns că nu poate ataca Venezuela la ONU pentru că suntem o țară nealiniată. Trăiască Mișcarea Țărilor Nealiniate”, a subliniat șeful pentru Afaceri Externe pe rețeaua socială menționată anterior.

ÎN DOMENIUL MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

cancelar_moncada1Pe de altă parte, diplomatul venezuelean a declarat că a avut o întâlnire cu administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Achim Steiner, unde au discutat „introducerea celor mai bune practici internaționale în programele noastre sociale”.

De asemenea, a adăugat și faptul că Venezuela a ratificat Acordul Schimbărilor Climatice de la Paris, precum și Protocolul de la Stockholm referitor la poluanții organici persistenți, acest lucru pentru angajamentul pe care îl are țara cu apărarea umanității și a mediului înconjurător.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets