Cancelarul Moncada a pus la îndoială tăcerea internațională cu privire la atacurile teroriste din Caracas

Cancelarul Moncada a pus la îndoială tăcerea internațională cu privire la atacurile teroriste din Caracas


concalar_moncadaCaracas, 28 iunie 2017 (MPPRE)

Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Samuel Moncada, a denunțat campania de ostilitate care există împotriva Republicii Bolivariene Venezuela din partea unor țări și organisme internaționale care, până în prezent, nu au transmis un mesaj de respingere a actelor teroriste care au avut loc marți în orașul Caracas.

„Se prefac ignoranți (și astfel) protejează autorii acestor fapte. Canada, cu participarea sa activă în mass-media și rețelele de socializare, încă nu a făcut public nici un mesaj de respingere a atentatului împotriva cetățenilor venezueleni. Nu a făcut asta nici guvernul Mexicului, care a demonctrat recent la OSA îngrijorarea lor pentru drepturile omului; nici guvernul din Argentina, încă așteptăm reacția lor”, a declarat Cancelarul în timpul unei conferințe de presă cu mass-media națională și internațională, oferită de la Casa Galbenă „Antonio Jose de Sucre”.
Ministrul a pus la îndoială modul în care aceste țări decid să condamne, în mod selectiv, anumite acțiuni, și altele nu, mimând demență și păstrând tăcerea în fața unui act clar de terorism împotriva copiilor, femeilor și bărbaților nevinovați. „Comunitatea Internațională, OSA, Uniunea Europeană și toate aceste țări-apărători fermi ai drepturilor omului-, încă nu au vorbit. Au o orbire morală, cu principii de plastilină și gelatină, care sunt aplicate cu duritate în unele cazuri, și în altele nu, cum să crezi în aceste țări”.

În acest context, el a subliniat solidaritatea exprimată de țările prietene cum ar fi, guvernul Ecuadorului, Boliviei, Cubei, Palestinei, Turciei, precum și Organizația țărilor din Africa de Vest (formată din 17 țări), care au condamnat cu fermitate cele întâmplate.

În fața a ceea ce s-a întâmplat, Cancelarul Moncada a făcut un apel către poporul venezuelean pentru a se uni și a rezolva problemele prin vot, folosindu-se de singurul instrument viabil, așa cum este democrația.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets