Cancelarul Moncada avertizează în legătură cu noua agendă a sectoarelor extremiste pentru a spori violența în țară


cancelar_moncada2Caracas, 24 iulie 2017 (MPPRE)

Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Samuel Moncada, a avertizat că sectoarele extremiste din SUA și opoziția venezueleană pregătesc o agendă cu scopul de a spori violența în țară saptămâna aceasta, înainte de Adunarea Națională Constituantă, acțiuni care sunt, de asemenea, sponsorizate de agenții externi.

„Avertizez cu privire la valul de violență care de mâine își propune să se dezlănțuie în Venezuela”, a explicat el, subliniind în același timp că în cadrul Camerei Reprezentanților Congresului SUA, este în discuție, de asemenea, un proiect de lege de sancționare împotriva Venezuelei, pe care vor să îl aprobe pe data de 26 a acestei luni, „dată care este semnificativă pentru ei, deoarece au nevoie de scuze pentru a aproba lucruri la Washington împotriva țării și o catastrofă majoră și eveniment care să justifice mijloacele”.

Această plângere a fost făcută de către Cancelar printr-o comunicare telefonică luni, cu programul Conexiune Globală transmis de canalul internațional TeleSur.

A menționat că Mike Pompeo, Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), lucrează împreună cu Columbia și Mexic pentru a răsturna Guvernul democratic al Venezuelei, „aceste amenințări au fost transmise printr-un interviu realizat de către Vanessa Neumann, pe care îl puteți găsi pe contul meu de twitter. Aceste declarații și amenințări încalcă Carta OSA, Carta Națiunilor Unite și, în plus, este o agresiune directă împotriva poporului venezuelean”.

Pe de altă parte, Șeful Diplomației Bolivariene de Pace a declarat că Venezuela se face auzită într-o campanie internațională pentru a face cunoscute agresiunile imperiale în care oamenii noștri sunt victime.

„Noi realizăm o campanie publică pentru a denunța în fața țărilor înfrățite, prin intermediul forumurilor internaționale, ceea ce se întâmplă cu adevărat în Venezuela, care nu este ceea ce apare în imperiul mass-media, că este un război civil, ci faptul că sunt acte de violență bine planificate și structurate pentru a răsturna Guvernul Bolivarian. Un exemplu a ceea ce se întâmplă este că SUA spune că va aplica sancțiuni colective poporului venezuelean dacă iese la vot pe 30 iulie”, a spus Cancelarul venezuelean.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets