Cancelarul Moncada: Caricom oferă medierea în Venezuela, și nu agresiunea și violența pe care vrea să o impună OSA


concalar_moncadaGranada, 06 iulie 2017 (MPPRE)

Cea de-a 38-a ediție a Summit-ului anual al Comunității Caraibelor (Caricom) s-a încheiat având ca rezultat o nouă poziție asumată de către cele 15 țări care fac parte din acest grup, unde organismul regional a decis să se ofere ca mediator în favoarea dialogului în Venezuela.

Cancelarul Republicii Bolivariene Venezuela, Samuel Moncada, a subliniat importanța acestei întâlniri pentru toate popoarele din Caraibe, și dorința țării de a colabora cu blocul regional.

„Am raportat, informat despre ce se întâmplă în Venezuela, și ei au ajuns la concluzia că trebuie să existe o abordare prietenoasă, onestă, fără intervenții, care să nu fie ostilă, care să nu facă rău poporului venezuelean, au ratificat ceea ce au făcut pe 29 mai, printr-un document în care toți Șefii de Stat din Caricom apără principiul de a nu interveni, principiul autodeterminării și principiul democrației”, a afirmat Șeful Diplomației de Pace.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a informat că reuniunea extraordinară a Organizației Statelor Americane (OSA), convocată de către Secretarul său General, Luis Almagro, are scopul de a „planifica o altă rundă de agresiuni împotriva Venezuelei, și Șefii Statelor Caricom au răspuns acestor tipuri de agresiuni și au spus: noi credem că putem contribui ca o organizație mediatoare de bune intenții care să ajute părțile”.

În cele din urmă, Diplomatul a reiterat optimismul său la Caricom și de bună receptivitate faptul că alte țări au venit cu oferta organismului regional de a lucra ca mediator în Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets