Cancelarul Portugaliei susține dialogul în Venezuela


augustosantossilva_128 august 2017. Media

Ministrul Afacerilor Externe din Portugalia, Augusto Santos Silva, a cerut dialog politic în Venezuela, pentru a reuși un compromis între Guvern și Parlament, dominat de opoziție. Există o singură soluție pentru Venezuela, ’’Trebuie să explorăm toate posibilitățile dialogului politic, și exstă o singură soluție pentru Venezuela: un compromis politic între două puteri legitime prin vot popular’’, pentru a face față crizei economice și sociale dureroase cu care se confruntă’’, a spus Santos Silva la conferința de presă din Praga.

Santos Silva a numit ’’istorică’’ relația dintre Venezuela și Portugalia, deoarece ambele țări ’’au multe interese comune’’ și Lisabona menține ’’relații bune cu autoritățile’’ din Caracas.

’’Jumătate de milion de portughezi sau descendenți ai portughezilor trăiesc în Venezuela și, prin urmare, ceea ce se întâmplă acolo ne afectează pe toți’’.

Se va reaminti că Guvernul portughez nu este în favoarea aplicării sancțiunilor Venezuelei, dar nu a exclus faptul că UE ar putea lua în considerare măsurile de acest fel. Potrivit informațiilor publicate pe 2 august, Cancelarul Santos Silva a declarat că preferă să facă tot ce poate ca să sprijine și să nu dăuneze, și că pe plan diplomatic ’’încheierea etapelor nu are sens’’, cu atât mai mult în ce privește eventuala aplicare a sancțiunilor pentru Caracas.

Scris de Media
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets