Cancelarul Rodriguez a calificat turneul din țările OPEC și non-OPEC ca fiind unul de succes

Cancelarul Rodriguez a calificat turneul din țările OPEC și non-OPEC ca fiind unul de succes


cancelar_rodriguezArgel, 11 februarie 2017 (MPPRE).

“Ne apropiem de finalul fructuos și pozitiv al acestui turneu în Argelia, unde am desfășurat consultări și vom continua cu coordonarea în comun (…) am văzut modul în care funcționarea pieței tinde să se stabilizeze, și acest lucru are legătură cu îndeplinirea și dezvoltarea acordului istoric”, a declarat ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, în urma vizitei în cinci țări membre și non-membre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

A subliniat îndeplinirea acordului istoric și a cerut Guvernelor țărilor producătoare, să continue cu coordonarea și să lucreze în comun pentru a stabiliza definitiv prețurile petrolului, “pentru a avea un bun impact asupra economiei globale”.

Ministrul de externe venezuelean a subliniat faptul că în numele președintelui Nicolas Maduro, a emis o scrisoare către președintele argelian, Abdelaziz Buteflika, privind acordul istoric de a stabiliza piața petrolului, lucru reușit în Argelia și mecanismele sale de consolidare.

A menționat, de asemenea, și relațiile diplomatice dintre Venezuela și Argelia.

“Lucrăm împreună la construirea unei lumi multipolare, multicentrice și pluripolare, recunoașterea noastră și respectul pentru acest popor care a știut să marcheze o istorie de independență în fața puterilor imperiale. În numele președintelui Maduro, reafirmăm legăturile noastre istorice, de prietenie și solidaritate”, a declarat cancelarul.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets