Cancelarul Rodriguez a denunțat agresiunea împotriva Venezuelei la Consiliul Drepturilor Omului


rodrdreptomGeneva, 28 februarie 2017 (MPPRE)

Cancelarul venezuelean, Delcy Rodriguez, a denunțat marți, în fața Consiliului Drepturilor Omului de la ONU, faptul că „există un proces continuu de agresiune din partea celor de dreapta internațională”, care au ca scop să intervină și să cauzeze profunde răni sociale prin intermediul încălcării Drepturilor Omului ale poporului venezuelean.

„Trebuie să denunțăm în fața comunității internaționale faptul că asupra Venezuelei există un proces continuu de agresiune care are ca scop intervenția în țara noastră, și, de asemenea, să cauzeze profunde răni sociale prin încălcarea masivă a drepturilor omului pentru poporul venezuelean”, a declarat aceasta.

În timpul discursului său de la Palatul Națiunilor, din Geneva, a spus că pe Venezuela „puterile imperiale au determinat-o, și au ales-o ca un obiectiv imperial împotriva modelului său de drepturi umane, care este inclusiv, care este universal”.

Ministra a indicat faptul că „În prezent, Venezuela, în ciuda agresiunilor economice multiforme, afișează cifre pe care puține țări dezvoltate le pot arăta omenirii. Cu doar câteva zile în urmă, Președintele Nicolas Maduro a alocat locuințelor 1 milion 500 de mii în mijlocul războiului economic și a căderii prețurilor petrolului. În aceste condiții, Venezuela menține modelul ireversibil în materie de drepturile omului și acest lucru o transformă într-o amenințare pentru ordinea economică genocidă”.

De asemenea, a subliniat faptul că Guvernul Bolivarian investește 74% din veniturile sale în investiții sociale și, în funcție de indicele Gini, metodă utilizată pentru măsurarea diferențelor în distribuția investițiilor, Venezuela are cel mai scăzut nivel al inegalității sociale în regiune, cu un indice de 0,38%. Măsurarea indicelui Gini oscilează între 0, pentru țara cu o mai mare egalitate, și 1 pentru cea cu diferențe.

A făcut un apel pentru construirea unei noi ordini mondiale, în care puterile financiare, cele care cauzează sărăcie și inegalitate, să fie împiedicate din a încălca masiv drepturile omului.

„Facem apel din Republica Bolivariană pentru unirea țărilor, președintele Maduro în calitatea sa de mandatar al Mișcării Țărilor Nealiniate a cerut să se ridice împotriva acestei ordini internaționale nedrepte, a solicitat crearea unui front comun global pentru pace, împotriva intoleranței, împotriva urii și în favoarea dialogului civilizațiilor. Trebuie să construim o nouă ordine mondială, avem puțin timp pentru a salva omenirea de la acest model imoral”, a spus Cancelarul.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets