Cancelarul și Ministrul Petrolului din Venezuela încep un tur internațional


cancelar_minCaracas, 12 august 2016 (MPPRE)

Cu scopul de a avansa în stabilitatea pieței petrolului, Ministra Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodriguez Gomez, și Ministrul Petrolului, Eulogio del Pino, au inceput un tur al diferitelor țări producătoare de petrol.

Anunțul a fost făcut de Șeful Statului venezuelean, Nicolas Maduro Moros, în timpul unei întâlniri cu vicepreședinții Guvernului care a avut loc la Sala Simon Bolivar de la Palatul Miraflores, în Caracas.

În această privință, Președintele a subliniat faptul că strategiile noilor alianțe prevăd evoluții pozitive pentru stabilitatea prețurilor petrolului.

„Insist, din Venezuela, și contăm pe sprijinul țărilor importante producătoare din lume, că barilul de petrol ar trebui să nu fie mai ieftin de 70 de dolari ca un preț corect, pentru a asigura înlocuirea investițiilor; dacă nu există investiție petrolieră, cade procesul de producție și este afectată stabilitatea energetică mondială și stabilitatea economică”, a susținut Maduro.

Recuperarea prețurilor petrolului a fost una dintre problemele cheie evaluate de către președintele venezuelean și omologul său columbian, Juan Manuel Santos, în timpul unei întâlniri care a avut loc joi, 11 august, în Puerto Ordaz, statul Bolivar.

Începând cu anul 2014, Guvernul Bolivarian a lucrat pentru a atinge echilibrul pentru prețul barilului de petrol, și pentru a evita astfel, ca interesele speculative să fixeze costurile hidrocarburilor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets