Candidații pentru Adunarea Constituantă au predat documentele la CNE


candidatiACCaracas, 10 iunie 2017 (MPPRE)

Aspiranții la Adunarea Națională Constituantă (ANC), s-au mobilizat sâmbătă, însoțiți de poporul revoluționar de la Piața Carabobo, din Caracas, până la Sediul Consiliului Național Electoral (CNE) în sectorul Piața Venezuela, unde au predat documentele cererilor lor.

„Constituanta continuă”, a fost sloganul sub care puterea populară și candidații la ANC au ajuns la sediul Consiliului Municipal al CNE, unde au prezentat cartea de identitate, Declarație Autorizată de Rezidență și adeverință de identificare ca purtător de cuvânt pentru cei desemnați pentru consiliile comunitare.

„Suntem aici să ne înscriem, candidații patriei, pentru a face o Constituantă care ne va aduce pacea, iubirea și respectul pentru viață. Propunerea noastră pentru această Adunare Națională Constituantă este să se implanteze în Venzuela, să se recolteze și să se distribuie. Trebuie să se sfârșească cu închirierea petrolului”, a declarat Frank Quijada, membru de sindicat al unei companii private.

De la sediul CNE din Piața Venezuela, candidații au prezentat unele dintre propunerile lor, pe care le vor duce la Adunarea Națională Constituantă, dacă vor fi aleși pe data de 30 iulie.

„Propunem să se înființeze Banca Lucrătorilor în Transport din Venezuela, pentru a putea direcționa politicile și a ușura povara Statului”, a declarat Alexis Tovar, motociclist candidat al subsectorului de transport.

„Eu m-am înscris în principal pentru a sprijini apelul Președintelui și a încuraja participarea populară, pentru că azi, mai mult ca niciodată, aducem un mesaj de pace, de iubire”, a manifestat Virginia Romero, candidat la ANC de către Consiliile Comunitare ale parohiei Antimano.

După înmânarea documentelor, reuniunile municipale ale CNE vor verifica documentele până pe data de 15 iunie. După îndeplinirea acestei proceduri, Consiliul Național Electoral va declara admiterea sau respingerea cererilor.

Pe data de 12 iunie va culmina procesul de colectare a semnăturilor pentru validarea candidaților care vor fi verificați de către CNE și vor determina care vor fi candidații aleși.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets