Caricom se pronunță împotriva intervenției străine în treburile interne ale Venezuelei


caricomCaracas, 05 iulie 2017 (AVN)

Respectarea principiului de a nu interveni în treburile interne ale Venezuelei și inițiativa de a încuraja și a sprijini dialogul ca o modalitate de a soluționa diferențele din țară, a fost o parte din declarația adoptată la ceremonia din ediția numărul 38 a Summit-ului Comunității Caraibelor (Caricom), care a avut loc în Saint George, capitala Granadei.

„Trebuie să fim conștienți de principiiile neintervenției, sprijinirea Statului de Drept și a constituționalității”, a declarat prim-ministrul grenadian, Keith Mitchell, care a prezidat summit-ul, care a condamnat, de asemenea, acțiunile violente din patria bolivariană, comise de la începutul lunii aprilie, ca parte a unei agende de lovituri de stat de către sectoarele extremiste ale opoziției, care a lăsat peste 70 de morți și mai mult de 1.400 de răniți.

„Trebuie să ne unim pentru a condamna violența, din orice loc vine, și, pentru acest lucru trebuie să reîncepem să utilizăm legăturile strânse pentru a împinge toate părțile să adopte opțiunea dialogului, care va fi benefic venezuelenilor”, a spus Mitchell, citat de Telesur.

Națiuni cum ar fi Saint Vicent și Grenadine, Antigua și Barbuda și Dominica, au reiterat apelul lor de a respecta dreptul la autodeterminare și suveranitatea popoarelor.

Într-un comunicat, președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a recunoscut marți spiritul democratic, de promovare a integrării, precum și respectarea principiilor dreptului internațional, a suveranității, neintervenției și egalității juridice a Statelor, pe care este fondată Caricom. De asemenea, Președintele a subliniat în comunicat, și activitatea realizată de acest bloc caraibian în favoarea păcii și a siguranței regionale.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets