Cea de-a V-a reuniune a minștrilor de cultură s-a încheiat cu semnarea acordului de sprijin pentru ”Casele ALBA”


Caracas, 20 august 2014 (MPPC)

În cadrul sesiunii finale a celei de-a V-a Reuniune a Miniștrilor de Cultură a Alianței Popoarelor Americii Noastre (ALBA), gazda întâlnirii și reprezentantul culturii din partea Venezuelei, Fidel Barbarito, a împărtășit impresiile sale cu privire la succesele și acordurile la care au ajuns pe parcursul reuniunii.

Barbarito a declarat că discuțiile s-au centrat pe Planul Strategic ”Alba Cultural”. De asemenea, Ministrul Culturii a adus aminte despre realizarea unui bilanț al proiectului semnalând că se va începe un proces de mobilizare al oamenilor de cultură și artiștilor de către statele membre. Un alt acord se referă la impulsionarea ”Caselor Alba”, un sediu existând deja în Cuba de mai bine de 5 ani și altele fiind construite în Bolivia și Venezuela.

Barbarito a informat că, ”Casele ALBA” vor fi un centru focal al acțiunii proiectului ”ALBA Cultural” și reprezintă un sediu al circulației bunurilor culturale precum cărți , obiecte artizanale, filme sau discuri; în plus, vor fi centru de primire al artiștilor, oamenilor de cultură, intelectualilor și cercetătorilor care vin în schimb de experiență în comunitățile statelor membre. A adăugat că s-a amintit de studierea acțiunilor specifice pentru ca aceste ”Case ale ALBA” să fie și sediile firmei plurinaționale ”Fondul ALBA Cultural” și că actualmente Cuba și Venezuela sunt țările care se bucură de acțiunile acestei companii, contând pe compromisul de integrare a câtor mai mulți acționari din fiecare din statele membre ALBA.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets