CEI CINCI AU OBȚINUT PREMIUL INTERNAȚIONAL PENTRU DREPTURILE OMULUI


Cinco_heroes_cuban_five_2PRENSA LATINA

5 aprilie 2014.

CEI CINCI AU OBȚINUT PREMIUL INTERNAȚIONAL PENTRU DREPTURILE OMULUI

Cei Cinci cubanezi au obținut premiul pentru Drepturile Omului selecționați de GENTE 2014, pe care- conferă anual organizația neguvernamentală Global Exchange

 

Washington. – Cei Cinci antiteroriști cubanezi coondamnați la pedepse îndelungate cu închisoarea în carcere din Statele Unite au câștigat premiul pentru Drepturile Omului selecționați de Gente 2014, pe care-l conferă anual organizația neguvernamentală Global Exchange.

Gerardo Hernandez, Ramon Labanino, Antonio Guerrero, Fernando Gonzalez și Rene Gonzalez au obținut premiul, dintre cei mulți nominalizați, pentru lupta lor pentru dreptate și drepturile omului, semnalează ONG-ul în comunicat.

”Cei Cinci cubanezi sunt Eroi ai poporului cubanez, cunoscuți de mulți în lume, dar pentru majoritatea din Statele Unite, acest caz este necunoscut”, afirmă textul comunicatului de la Global Exchange.

ONG amintește că acești oameni, dintre care doi, Fernando Gonzalez și Rene Gonzalez, și-au ispășit în întregime condamnările și se află împreună cu familiile lor în Cuba, ”au fost închiși în Statele Unite sub acuzații inventate”.

Organizația mai menționează că cei Cinci au fost trimiși în Florida pentru a se informa și investiga gruprile violente tolerate de autoritățile americane care executau atacuri teroriste contra Cubei.

”Arestarea lor (12 septembrie 1998), reținerea, procesele și ssentințele au fost amplu criticate”, subliniază ONG.

Acest premiu va fi prezentat oficial la 8 mai la gala 2014 Premiu pentru Drepturile Omului, care va avea loc la San Francisco, California.

Latest Tweets