CELAC reiterează respingerea Ordinului Executiv al lui Barack Obama împotriva Venezuelei


CELAC_OBAMARepublica Dominicană, 24 ianuarie 2017 (MPPRE)

Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, a descris ca fiind constructivă Conferința Miniștrilor la cel de-al V-lea Summit al Comunității Statelor Latinoamericane și Caraibe (CELAC), care a avut loc marți în Bavaro, Punta Cana.

„Tocmai am terminat Declarația de la Punta Cana care va fi înmânată mâine spre aprobare de către șefii Statului și Guvernului”, a declarat Rodriguez în declarațiile transmise de către Venezolana de Television.

În acest context, a subliniat faptul că organismul regional a reiterat respingerea Ordinului Executiv semnat din nou de fostul președintele american Barack Obama, în care țara sud-americană este considerată ca o „amenințare” la siguranța națională a Statelor Unite și a politicii sale externe.

„Contăm pe sprijinul CELAC, care, din nou, își reiterează solicitarea ca ordinul executiv să fie anulat”, a spus aceasta.

Ministrul de Externe venezuelean a adăugat că, în alte ocazii, a fost discutată relația pe care trebuie să o protejeze CELAC cu China, Rusia și India, „țări care fac parte din noul bloc geopolitic emergent”.

În declarațiile sale, Șefa Diplomației Bolivariene de Pace a ratificat dispoziția Guvernului președintelui Nicolas Maduro de a stabili relațiile cu Statele Unite în ambitul dialogului, al respectului și aderării la Dreptul Internațional.

Aceasta a subliniat faptul că Venezuela va răspunde doar la pozițiile oficiale stabilite de purtătorii de cuvânt ai Administrației Trump.

„Atunci când va exista o poziție oficială, vom avea și noi o poziție, întotdeauna în spiritul dialogului și înțelegerii, și că țările noastre ar putea, în favoarea poporului, să stabilească relații de cooperare și respect […] Atunci când va exista o poziție oficială vom putea da un răspuns oficial, dacă nu, vom fi ambitul speculațiilor mass-media și a pozițiilor neoficiale”, a completat ministrul Rodriguez.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets