CELAC RESPINGE APLICAREA MĂSURILOR COERCITIVE CARE CONTRAVIN DREPTULUI INTERNAȚIONAL

CELAC RESPINGE APLICAREA MĂSURILOR COERCITIVE CARE CONTRAVIN DREPTULUI INTERNAȚIONAL


celac_1COMUNICAT AL COMUNITĂȚII STATELOR LATINO-AMERICANE ȘI CARAIBIENE ÎN SOLIDARITATE CU REPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA

Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene   (CELAC) își exprimă refuzul cu privire la aplicarea de măsuri coercitive unilaterale care contravin Dreptului Internațional.

CELAC își reafirmă compromisul său cu privire la îndeplinirea deplină a Dreptului Internațional, Soluționarea Pacifică a Controverselor și Principiul Neintervenției.

CELAC ratifică postulatele de la Proclamarea Americii Latine și Caraibilor ca o Zonă de Pace, în cadrul celui de-al II-lea Summit, care a avut loc în Havana, în ianuarie 2014.

CELAC reiterează conținutul Comunicatului Special aprobat în cadrul celui de-al III-lea Summit al CELAC de la Belen, din data de 29 ianuarie 2015 și în Comunicatul Special din data de 12 februarie 2015.

Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (CELAC) își manifestă refuzul cu privire la Decretul Executiv al Guvernului Statelor Unite ale Americii, aprobat la data de 9 martie 2015 și consideră că acest Decret Executiv trebuie oprit.

De asemenea, CELAC face un apel către Guvernul Statelor Unite ale Americii și Guvernului Republicii Bolivariene Venezuela pentru a iniția un dialog, bazându-se pe respectul principiilor suveranității, al neintervenției în afacerile altor state, la autodeterminarea popoarelor și la ordinul democratic și instituțional în conformitate cu Dreptul Internațional.

CELAC invocă redeschiderea dialogului și face un apel la forțele democrate din Venezuela în vederea utilizării mecanismelor constituționale pentru soluționarea diferendelor existente.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets