Cenzura Facebook în Cuba


facebookcubaESTE DENUNȚATĂ CENZURA FACEBOOK A PAGINII INTELECTUALILOR CUBANEZI

24 aprilie 2014, Havana, Prensa Latina. – Mediile cubaneze au denunțat astăzi enzurarea pe Facebook a paginii intelectualului Raul Antonio Capote, în contextul marcat de folosirea subversivă a rețelelor sociale din partea guvernului american contra țării noastre.

Conform unui raport al televiziunii naționale, profesorul și scriitorul revoluționar nu a fost informat despre cauzele pentru care s-a luat asemenea măsură, chiar dacă pe pagina sa nu există pornografie sau incitare la violență și nici nu folosește un limbaj murdar.

Fiind și ex agent al siguranței statului cubanez, este recunoscut că a expus planurile Agenției Centrale de Inteligență (CIA) de influențare a sectorului cultural pentru a submina ordinea politică din Cuba.

În felul acesta, cenzurarea rețelei sociale Facebook a lui Capote se face într-o conjunctură marcată de recentele denunțări în jurul rețelei ilegale de comunicații ZunZuneo, creată de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), pentru a promova subversiunea contra Cubei.

Acest scandal a izbucnit la începutul lunii, când agenția de presă americană Associeted Press a dezvăluit planul guernului american de a crea o rețea de comunicații cu scopul de a câștiga popularitate printre tinerii cubanezi pentru ca apoi să-i împingă spre dizidență

Latest Tweets